Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация ШКОЛА ДЕТСКИ МОЗАЙКИ

ШКОЛА „ДЕТСКИ МОЗАЙКИ”
Ръководител – Райна Рачева

Школата „Детски мозайки” към Младежки културен център – гр. Бургас,
е създадена на 01.12.1979 година. За своето 29 годишно съществуване школата е натрупала сериозна биография. През този период много деца са се обучавали и работили в нея. Създадени са стотици оригинални детски мозайки. С гордост отбелязваме, че те са оценени от видни наши художници и обществени дейци.

В потвърждение на това, през 1985 година е издадена 5 левова българска монета с образа на наша детска мозайка.
Бургаската школа единствена беше представена на официалните тържества по повод 1300 годишнината от създаването на България.

Именно тази уникалност на школата и невероятните детски мозайки предизвикват огромен интерес и възхищение и я направиха интересна далеч зад пределите на България. Над двеста мозайки са подарени на наши политически лидери и ВИП гости, посетили страната ни /Г. Първанов, Раиса Горбачова, Хилари Клинтън, Генералния секретар на ЮНЕСКО и мн. др./.
Признание за творческия принос на школата е отличаването и със златен медал през 1984 година и присъждане званието „Образцов състав”.

Основни задачи на школата:
1. Подбор на талантливи деца от всички учебни заведения в града и осигуряване на условия за учебна, творческа и педагогическа работа чрез детска мозайка.
2. Възможност за изява на децата чрез изложби, конкурси, поместване на работите им в каталози, дипляни, албуми и др. Информациа за дейността на школата чрез медиите.
3. Развитие на цялостната обща култура на децата чрез рисуване, беседи, посещения на изложби, прожекции на филми, екскурзии и други форми на работа, пряко свързани с изкуството и културата.

На практика школата за „Детски мозайки” е малко творческо производствено звено, където е застъпено рисуването и изпълнение в материал мозайки.
В школата се приемат деца от всички учебни заведения в Бургас във възрастова граница 4 – 14 години. Подборът на децата е отворен, без конкурсен характер. Децата се разделят на групи от 5 до 8 деца. В школата е застъпено предимно индивидуалната форма за работа с всяко дете.
Учебната година в школата продължава от 1 октомври до 15 юни.



Тази статия е разглеждана: 5461 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Бургас, ФЛОРА 2009 Машините на Леонардо Йордановден 2011, Бургас - от Тина Известен Созополски профил жици край пътя созопол КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас Весела pepi ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ палма
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development