Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Клуб по спортни танци Бургас 75

Клуб по спортни танци Бургас 75

Клуб по спортни танци „Бургас 75” е създаден през 1975 год., но голяма част от по-старите клубове по танци у нас биха могли да завидят на неговата богата спортна история.
За годините на неговото съществуване до днес през школите на клуба са преминали обучение над 6 000 деца и младежи, а колекцията от купи и медали продължава да се увеличава след всяка тяхна поява на дансинга.
Състезателите от КСТ „Бургас 75” са взели участие в повече от 450 национални и
370 международни турнири.
 Клубът е инициатор и организатор съвместно с община Бургас на единствената присъдена до този момент в България „Европейска Купа по Латино-Американски Танци” през 1991 год. - на трaдиционния Международен турнир по Спортни Танци, кръг от световната верига IDSF International Open.
Под сегашното си название „Купа Бургас 2008” през месец септември той ще отбележи вече своето 23-то издание. Всяка година турнирът е излъчван по БНТ и е считан от нашата общественост за един от бисерите от културния афиш на Бургас през годините.
Многобройни са участията на танцовите двойки на клуба в телевизионни предавания, тържествени концерти и спектакли, отбелязали не един празник и годишнина.
 За изминалите 33 години клубът се утвърди като център за подготовка на много от най-добрите състезателни двойки в страната. Призовите места в повечето Национални шампионати, както и в голям брой Международни турнири по традиция се заемат от представителите на нашия клуб. Като доказателство за това могат да послужат поредните върхови резултати, показани от състезателите ни през настоящата 2008г. - още в средата на спортния календар ние вече се гордеем със 7 златни, 7 сребърни и 7 бронзови отличия.
 Днес КСТ „Бургас 75” наброява 5-ма треньори и 187 членове – утвърдени, нови и бъдещи състезатели с надежди и стремежи към покоряване на нови спортни върхове.

http://www.burgas75.com/



Тази статия е разглеждана: 8785 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Старият Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 шарено килимче Попрошайка воробей Декоративни дървени конструкций Аз И Брат ми  с децата . Жреци на музите 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Парк в Бургас, Младежки дом Флора -Бургас-2009.JPG Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development