Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация ТРЕТИ МАРТ - Честване в Бургас

ТРЕТИ МАРТ - Честване в Бургас

Освобождението на България в българската историография обикновено се нарича създаването на Третата българска държава в резултат на Руско-турската война (1877–1878). Възстановяването на българската държава се предвижда от Санстефанския мирен договор от 1878 г. и Берлинския договор от 1878 г. и е реализирано с установяването на институциите на Княжество България и Източна Румелия малко след това.

Новосъздаденото Княжество България е зависима от Османската империя автономна държава, васално и трибутарно (плащащо данък) княжество със свое народно правителство и войска. Източна Румелия е област в рамките на Империята, ползваща се с широка автономия, включително собствен парламент, правителство и въоръжени сили. Двете български области са обединени със Съединението на България от 1885 г., официално под формата на лична уния, като България получава официално политическата си независимост едва през 1908 г.





Тази статия е разглеждана: 5976 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 бургас Бургас и Леонардо Конкурс прическа Бургас 2009 трансвагон Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря Гараж на село Инкубатори за люпене на яйца Нощен Париж от Бутик Кръст за Бургас завихряне полети и пристани 01
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development