Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Габровският драматичен театър Рачо Стоянов гостува в Бургас



Габровският драматичен театър Рачо Стоянов гостува в Бургас
Ключови думи: драматичен театър, Рачо Стоянов, културен дом НХК
14 Юни 2022, Вторник



На 21 юни от 19:00 в Културен дом НХК, Габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" гостува в Бургас със спектакъла "Свекърва“.

На 21 юни от 19:00 в Културен дом НХК, Габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" гостува в Бургас със На 21 юни от 19:00 в Културен дом НХК, Габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" гостува в Бургас със спектакъла "Свекърва“..

Темата Свекърва става популярна още в началото на XX век . Комедията на Антон Страшимиров му носи втора награда в анонимния конкурс за откриването на Народния театър.

През годините този текст е търсен и поставян на много места из страната. Режисьорът Петринел Гочев създаде един неповторим спектакъл на сцената на Габровския драматичен театър „Рачо Стоянов“. Класическият триъгълник син/съпруг-съпруга/снаха-майка/свекърва се допълва от роднини и трети лица. Всеки има своите интересите си от раздялата на младото семейство.

В спектакъла специално място заема визията и изразителността на телата. Заплетените отношения и чувствата на персонажите са представени чрез страстно танго и валс, клоунадни и гротескни зрелищни сцени. Актьорите Надежда Петкова, Стоян Руменин, Полина Костова, Адриана Димова, Любомира Башева, Петко Койчев, Димо Димов, Найден Банчевски и Гинка Дичева се носят в шеметен вихър от майсторство и изящество.

На сцената в динамичен ритъм виждаме богатството от възможности една комедия за бита и нравите на българина от миналия век да се превърне в пъстър разказ за фалша, поевропейчването и водещите материални интереси. Неми етюди, гротеска, брилянтна хореография, пародия и огромен екипен труд стоят зад този великолепен спектакъл, който ще ви забавлява и очарова с изобретателността си.

Резервации: 0894 765 338

Екип на спектакъла:
Автор – Антон Страшимиров
Режисьор – Петринел Гочев
Сценография – Даниела Николчова
Композитор – Ян Руменин
Хореография – Светлана Цвяткова
Помощник-режисьор – Гинка Дичева
Автор на плаката – Гергана Змийчарова
Фотограф – Росина Пенчева

Участват:
Надежда Петкова, Стоян Руменин, Поля Йорданова, Любомира Башева, Адриана Димова, Димо Димов, Петко Петков и Найден Банчевски

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ:
2019 г. Диплом и награда „за постижение в театралното изкуство“ на ДТ „Рачо Стоянов“ за спектакъла „Свекърва“, реж. Петринел Гочев от XI-я Открит театрален фестивал „Хомо луденс“ - град Николаев, Украйна;
2020 г.  Номинация за наградата „Златен кукерикон“ в категория „най-добър спектакъл“ за постановката „Свекърва“, реж. Петринел Гочев.






Прочетено: 6802 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
улична картина Бургаска къша Созопол Несебър Лалета лека вечер Първа копка Алуминиеви парапети Промоция розичка Конкурс прическа Бургас 2009 Аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development