Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стартират европейските наградите Иновации в политиката 2020



Иновации в политиката 2020
Ключови думи:
04 Март 2020, Сряда



Търсят се най-добрите политически  практики в България. За поредна година стартира най-големият конкурс за креативни политически практики Иновации в политиката.

Търсят се най-добрите политически  практики в България
 
За поредна година стартира най-големият конкурс за креативни политически практики „Иновации в политиката“. Наградите предоставят платформа за политически иновации и проекти от цяла Европа, които да служат за вдъхновение както на политиците, така и на гражданите.
 
През последните години европейската независима мрежа на Института за иновации в политиката идентифицира около 1800 примера за успешни креативни политически практики на международно ниво. На 3-и декември 2020 най-добрите проекти ще бъдат обявени отново в Берлин в Tipi am Kanzleramt. Тази година има три нови категории и двама нови партньори: SEESAME в Словакия и Кралското дружество на изкуствата в Обединеното кралство.
 
Европейските награди за иновации в политиката стартират преди три години от Института за иновации в политиката със седалища във Виена и Берлин както и партньорски офиси в 15 европейски държави. Бъдещото развитие на демокрацията в Европа и стратегическите консултантски услуги на Инситута са подпомагани от база данни с около 1800 водещи иновативни проекта и активното участие на инициаторите им от около 25 държави.
 
Три нови категории за демократични иновации
Категориите за 2020г. са преструктурирани така, че да отговорят на променящите се политически нужди. В допълнение към вече установените категории – демокрация, права на човека, общество, екология, икономика и качество на живота – 2020 ще е първата година, в която могат да бъдат представяни проекти в сферата на дигитализация, образование и регионално развитие.  Повече информация може да намерите на уебсайта на наградите „Иновации в политиката“ - https://innovationinpolitics.eu/.
 
Кралското дружество на изкуствата - нов партньор във Великобритания
Повече от 260 години Кралското дружество на изкуствата е посветено на подобряването на бъдещето на обществото. Чрез глобалната си мрежа от над 30,000 души Кралското дружество на изкуствата насърчава обмена на идеи и иновативни изследвания като също така предоставя практически решения за иницииране на промяна сред населението.
 
Едуард Щрасер, оснавател и изпълнителен директор на Института за иновации в политиката сподели, че: „За нас е огромна чест, че в Кралското дружество на изкуствата намерихме такъв добре познат и престижен партньор за работата ни в Обединеното кралство. Очакваме с нетърпение сътрудничеството ни и съвместната ни работа в името на хората в демократична Европа.“
 
Номинирайте иновативни проекти от България или станете част от европейското жури
Както през последните четири години, всички европейски граждани са поканени да номинират изключителни политически проекти от държавите-членки на Съвета на Европа до 10 юни 2020 на уебсайта https://innovationinpolitics.eu/nominate-a-project.
Следващият етап в конкурса е покана от Института за иновации в политиката за съответните избрани политически проекти, които да качат онлайн информация за своите проекти най-късно до 15 юни 2020.
 
Тази година печелившите проекти ще бъдат отново избирани от жури от около 1000 граждани на Европейския съюз. Уникалното на наградите „Иновации в политиката“ е, че всеки човек над 18 години може да стане част от журито, което оценява проектите. Всеки може да се регистрира за жури тук до 31 юли 2020.
 
Церемонията на наградите „Иновации в политиката“ ще се проведе на 3 декември 2020г. в Tipi at the Chancellery, Берлин. Кметът на Берлин, Майкъл Мюлър, отново ще присъства тази година, за да посрещне международните участници в конференцията.
 
Цялата информация относно наградите може да бъде намерена на: https://innovationinpolitics.eu/
 
Подробно описание на категориите: https://innovationinpolitics.eu/participate  
 
 
# # #
 
За наградите „Иновации в политиката“
Наградите „Иновации в политиката“ са представени от Института за иновации в политиката, европейска организация , базирана във Виена и Берлин и партньори в Белгия, България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Литва, Ирландия, Италия, Полша, Словакия, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство. Мисията на института е да подобри политическата работа в Европа чрез награждаване и подкрепяне на смели, креативни политици, които правят нови открития и постигат конкретни резултати – независимо от партийната им принадлежност и нивото на политическата им длъжност. Наградите „Иновации в политиката“ ги приканват заедно с проектите си да стъпят в светлината на прожекторите като примери и вдъхновение за всички, които искат да доразвият и укрепят демократичната политика. Партньори в този проект са известни организации в Европа: Act.Now във Виена, All Channels Communication в София, Alter Ego във Великобритания, Arenaidé в Швеция, Ashoka Полша, Das Progressive Zentrum в Берлин, Дъблинският университет, Българско училище за политика, EuropaNova в Париж, Европейски форум Alpbach, Kongres Kobiet в Полша, Noesis в Милано и Рим, Out of the Box в Гърция, Кралското дружество на изкуството във Великобритания, SEESAME в Словакия и Szkoła Liderów и THINKTANK в Полша.
 
 



Иновации в политиката 2020

Иновации в политиката 2020
Прочетено: 16348 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
596
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол аз KST Bourgas 1975 камини тошко Инкубатори за люпене на яйца Казанчето, Странджа Китен нощувки и квартири на ниски цени Пролет преди листата Тройно дестилирана украинска водка Труженики моря Конкур глазами зрителя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development