Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Детски хирург избра УМБАЛ Бургас пред университетски болници във ВеликобританияД-р Бенчев е истинска находка не само за бургаската болница, а и за града
Ключови думи: д-р Евгени Бенчев, МБАЛ - Бургас, детски хирург
03 Май 2017, СрядаД-р Евгени Бенчев е вторият такъв специалист в града ни, ще преглежда и по Здравна каса

Детски хирург с опит във Великобритания и САЩ избра да работи в УМБАЛ Бургас. С д-р Евгени Бенчев специалистите по детска хирургия в Бургас стават двама – това е рядка специалност, изискваща сериозни познания и голям практически опит. Както и отдаденост и умения за общуване с деца. „Децата не са малки възрастни – в детската хирургия се изискват специфични познания за разпознаване на състояния, които могат да се окажат фатални“, казва д-р Бенчев и съветва родителите винаги да търсят лекар, когато децата се оплакват от коремни болки.  От няколко седмици той работи като щатен хирург във Второ хирургично отделение на УМБАЛ Бургас. А в Медицинският център на болницата – „Св. Николай Чудотворец“, преглежда по здравна каса с предварително записване на телефоните на центъра.

Д-р Бенчев е истинска находка не само за бургаската болница, а и за града, смята ръководството на УМБАЛ Бургас, което веднага отговаря на запитването му за свободно работно място. Завършил е медицина във Варна и специализация по детска хирургия в Медицинска академия – София. Работил е като хирург в Зимбабве, в Луганвил – Република Вануату, в други болници в чужбина.  През 2001 г. заминава като асоцииран хирург в департамента по хирургия в Медицинския център на университета в Мичиган. Негов ръководител е проф. Арнолд Г. Коран – светило в областта на детската хирургия.

През последните седем години е специалист по детска хирургия и член на Кралското хирургическо дружество на Великобритания. Както е известно, медицинските специалисти във Великобритания са едни от най-добре платените в света. Но д-р Бенчев избира Бургас. „Винаги съм искал да живея и работя в Бургас. Да, парите във Великобритания са много, но тук радостта от живота е много по-голяма“, казва той. След като дъщеря му завършва висшето си образование в Англия и вече гради кариера като изкуствовед в един от най-големите музеи в Лондон, д-р Бенчев решава, че е време да сбъдне мечтата си.

„Впечатленията ми от бургазлии са прекрасни – както от колегите ми в болницата, така и от хората, които срещам ежедневно. Много бих искал да дам на родителите и на децата тук моя опит и знания – приемам го като своя мисия“, казва хирургът. Сферата, в която родителите биха могли да се консултират с него, са слабинните хернии, пъпните хернии, които често се появяват при новородени и малки деца. Д-р Бенчев има опит в цялата сфера на общата детска хирургия, включваща деца от 0 до 18 години, както и в овладяването на специфични състояния при момчетата – хидроцеле и крипторхизъм.


Прочетено: 21151 пъти


Сподели в социалните мрежи
Добави в Svejo
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Приморско Списание Влъхвите Истанбул Кой си изгуби мидите? Конкурс прическа Бургас 2009 Пази се Жреци на музите 2009 ремонт носачи Рози Добро утро ГРАФИЛА 2009, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04


   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development