Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Предимството да се живее край морето



Предимството да се живее край морето
Ключови думи: скариди, предимство да се живее край морето
28 Март 2017, Вторник



Едва ли е най-интелигентен изводът, до който достигаме в края на това писание, но твърдя, че едно от предимствата да се живее край морето са скаридите.

В неделя, на излизане от изборната секция, осъзнах още едно предимство да се живее край морето.

Далеч съм от мисълта, че е голям келепир да си на плаж само 15 минути след като си решил. Предимството да ходиш по бански или по плувни шорти из улиците също е готино. То обаче също е една екстра към мястото.

Основното, което ми хареса е, че можеш във всеки момента да има морска здравословна храна без да се налада да си търсиш подходяща биоферма. Риби и миди, раци и причудливо завити скариди – всичко ти е под носа. Продавачите на пазара колкото и да се стараят не могат толкова да оклепат нещата, защото морската храна оклепване не търпи. Тя се скапва от днес за днес, а иди вади очите на 200 кила сафрид с цел да не помътнеят.

По друг начин стои въпроса ако искаш доставка на месо или екологично чисти яйца. Това действително е добре вместо да скиташ сред сергиите да заседнеш в интернет и да пуснеш няколко търсения. Лесно се откриват производителите, а и те не са толкова много.

Това обаче е предимството на Интернет, а сега все още сме на брега на морето. Една чудесна, лесна и бърза за правене храна са морските череши, както тук наричаме скаридите. Те се ловят обикновено с кепче. Лесничко.

Това са същите онези черноморски скариди, които се използват за примамка на попчетата. Ловят се вечер по тъмно. Пуска се една мрежа (кепче) и една подводна лампа, която ги привлича. Дори се чудя защо ги наричат морски череши, а не морски комари, като в крайна сметка се лепят на светлината по тоя адски досаден начин.

И така, май се оказа, че скаридите са едно от предимствата да се живее край морето. Защото в дреболиите са предимствата.



Прочетено: 8948 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Истанбул Гъбките търговски център ПЕПИ Wall! Пони тоже кони Слънчоглед Бургас, Богориди, 2003 Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Театър за драма. опера и балет, Бургас хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development