Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Цветовете в дома - символика и уют



цветовете в дома, символика на цветовете
Ключови думи: цветовете в дома, символика на цветовете
14 Ноември 2016, Понеделник



Цветовете и начина, по който те се комбинират не са прикрепени задължително към определена прислойка или социална група, или към определена професия. Разбира се има правила. Разбира се, че има и изключения от тези правила.

Един характерен пример за това е тъмно синьото на IBM, което се възприема като цвят на компютърните фирми и естествено продължи и при повечето фирми за уеб дизайн.
Но! Появи се Бил Гейтс с неговите дънки и пуловер, появи се Стив Джобс и младежът Марк с трудното име.  И тези три имена бяха достатъчни, за да върнат компютърните специалисти към нормалния начин на обличане.

Черно-бялото е обикновено за юристи, комбинирано с много бледо синьо, розово и бледо жълто за закопчаните до шията блузи на юристки и одиторки. Не е ясно какъв е тоно цветът на тяхното дамско бельо, но ... това е положението. Червеното отиде при фирми като Кауфланд и ... Хепи.  И така.

Цветовете са по-скоро допълнение на публичния имидж и резултат ит психо и социо- проучвания на възприемането на хората.

Да се обърнем обаче към цветовете в дома. И тук има огромно разнообразие, толкова голямо, че ще се наложи да изпишем цяла серия за това.

Има няколко вида домове, но основно ще ги разделим на 2: разчитащи на уюта на естествените материали и цветова, и модерните, или такива, които предпочитат изчистеното, леко неестествено положение на големи едноцветни петна.

И едното и другото е предвидено да отговаря на основните вкусове и психологически нужди или липси на домакините.

Да се обърнем към класически подредените домове: при тях всичко – от шеби шик покривки за маса, до класическите спални комплекти в същия стил е няколко цветови гами. Едната е бяла с много нежни цветчета и амурчена, или финтифлюшки, с много дантели  - по калъфки за възглавници и  чаршафи, по пердета и празнични коледни покривки за маса.

Другите са в цвят екрю с розови и бежови допълнения, зелено, но малко неестествено. Всичко това с лилави или сини рози, каквито в действителност едва ли някой е срещал.

Предлагаме ви да разгледате няколко от тези примери за Шеби Шик стил по-долу.

Шеби Шик, символика на цветовете
Покривка за маса

Шеби Шик, сладичко


Спален комплект - сладичко!

Златно перде

Очаквайте следващи статии, посветени на домашния текстил и цветовете в дома.

През това време не си губете енергията, а разгледайте няколко страхотни предложения от наши партньори: абонаментно почистване в София от Sauber и няколко фирми за почистване; идеи за застраховки, и най-вече застраховка имущество, и разбира се, как са направите предложение за сватба. :)

Добро утро и да сте живи и здрави!


Прочетено: 40324 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
585
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Графила 2009, Бургас Труженики моря Флора Бургас 2009 Кедрите Връзка pepi Цвете аЗ В  АНГЛИЯ Извор на Марина река До другото лято
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development