Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Аква Калиде - заигравки с БургазлииВ Аква Калиде - заигравки с Бургазлии
Ключови думи: Чигот, Аква Калиде, Бургас, бургазлии, информация за Бургас, Бургаски минерални бани
30 Май 2016, ПонеделникБургаските минерални бани, които бяха поизгубили от блясъка си, са вече лъснати и напудрени, и готови за кичозна възстановка. В края на седмицата в туристическия комплекс Аква Калиде ще бъде разположен средновековен лагер.

Български средновековен лагер ще бъде разположен в туристически комплекс "Акве калиде" на 4 и 5 юни /събота и неделя/ само на десетина километра от Бургас.

Близо до сравнително младия Бургас, сред останките на историчските Минерални бани, ще бъде пресъздаден битът на хората, живели по тези земи през Второто българско царство /XII-XIV в./.

Стоманени брони и ризници, бляскави шлемове и звънтящи мечове, многоцветни средновековни одежди ще ни дръпнат назад в Миналото. За да е илюзията пълна, всеки посетител ще може да подържи в ръка меч, щит и бойна брадва, да се докосне до реплики на средновековна керамика.

Бойни демонстрации и стрелба с лък са също интереснио предложение.

Автентичната възстановка е организирана и платена от Община Бургас и ще бъде представена от сдружение Чигот.
 
* Дейността на Сдружение "Чигот" е едновременно в сферата на научното изследване, на творчеството и занаятите, както и на образованието. Всичко, което "Чигот" представя, помага на съвременните българи да узнаят повече за своето минало с неговите понякога славни, а понякога трагични периоди. Средновековна България никога не е била откъсната от Балканите и останалия свят. Затова сдружение "Чигот" обръща сериозно внимание и на културите, с които българите са били в контакт през вековете, на Изток и на Запад.

Днешните българи контактуват най-вече след курсове по английски език, уроци по немски език, чрез комуникационни програми, и обичат екскурзии в Европа и Далечения изток.
Прочетено: 36712 пъти


Сподели в социалните мрежи
Добави в Svejo
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кедрите Стара църква в Созопол pepi Международен Семинар на фризьорите София Аз И Брат ми  с децата . Кръст за Бургас моите цветя братска дялба докато ние спи, те творят Йордановден 2011, Бургас - от Тина Кокили за Строители!!!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
31
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
01
02
03
04


   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development