Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Спасени книги намират пристан в крайморски градове



Спасени книги намират пристан в крайморски градове
Ключови думи: Бургас, Поморие, Друмников, детски книжки
20 Май 2016, Петък



Помните ли Йордан Друмников и неговото детско издателство „Щурче”? Написал е огромно количество детска литература – оттук до небето, където се изкачва на 4 януари 2009 г.

Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие
Помните ли Йордан Друмников и неговото детско издателство „Щурче”? Написал е огромно количество детска литература – оттук до небето, където се изкачва на 4 януари 2009 г.
И каква съдба за неговото безценно творчество! Строителен предприемач намира в дома на Друмников огромна библиотека на писателя и книжки от издателството му „Щурче”. Предприемачът се свързал с наследниците и ги попитал какво да направи с книгите? Отговорили му... да не ги занимава с глупости.
Той пренесъл книгите в склада на фирмата. За една седмица дъщерите му ги комплектуват по тематика в отделни пакети и с тях организират благотворителни търгове в София, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. Събраните в Стара Загора средства са дарени на Дом за деца с умствени увреждания.
Желязко Атанасов от Поморие купува един голям пакет, половината от който предал чрез епископ Йеротей на детско неделно училище към храм в Бургас.
По инициатива на Сдружение „Свети Георги” в Поморие и Сдружение „Общество за духовни изяви” в Бургас бяха спасени и останалите книжки на Йордан Друмников, които вече са в Бургас.
В петък от 10 часа, по време на специално тържество за Деня на славянската писменост и култура, те ще бъдат подарени на децата от Целодневна детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” в черноморския град. Директорката на градината Калина Кръстева ще приеме книгите от председателя на Сдружение „Свети Георги” Христо Трифонов и Желязко Атанасов – член на Управителния съвет на сдружението. Румяна Емануилиду – председател на Сдружение „Общество за духовни изяви”, ще разкаже за Друмников, написал и текстовете на много любими на децата песнички. След това част от спасените книги ще поемат към детска градина в Поморие и към детския отдел на Регионална библиотека „П. К. Яворов” в Бургас.
Ето ги на снимка част от самите книжки – прекрасни, шарени, фантастични, забавни, умни и полезни, подходящи както за забавление, така и за обучение, образование и християнското възпитание на детето.



Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие

Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие

Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие
Прочетено: 56618 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
589
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ograda вместо сняг на Коледа мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков майк Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Площад Тройката, Бургас Поглед към Бургас през залива Храм св.св. Кирил и Методий Бургаска къша Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development