Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Промяната ще бъде въведена в Закона за семейни помощи за деца.

Детски добавки - само за изрядни родители. Край на скитащи и просещи в Бургас



Бургас
Ключови думи:
14 Август 2013, Сряда



Детски добавки да се получават само, ако детето посещава редовно занятия в подготвителните - предучилищни групи в детски градини и училища, овен в случаите, в които здравословното състояние на детето не го възпрепятства

Мярката се очаква да бъде одобрена от министрите по време на правителственото заседание. Промяната ще бъде въведена в Закона за семейни помощи за деца.
Това е поредния опит за социализиране на критични прислойки от населението.

Общо 11 подрастващи от бургаския квартал „Горно Езерово” и с. Гильовца, общ. Несебър са установени в състояние на фактическа безнадзорност, скитащи и просещи на територията, обслужвана от Първо и Второ Районно полицейски управления – Бургас и Районно управление „Полиция” – Несебър, при поредната проведена полицейска операция, с участието на служители от Главна дирекция „Национална полиция” - сектор „Детска престъпност”, Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас и инспектори от Детска педагогическа стая при ОДМВР Бургас.
         В Бургас са проверени : централната градска част, ж.п. гарата, автогара „Юг”, градинката до Старата поща, църквата “Св. Богородица”, ул. “Александровска”, ул.”Богориди”, пл.”Тройката”, района около ІІІ-та поликлиника, района около Новата поща, църквите “Св. Иван Рилски” и Св. Дух” и района около МБАЛ-Бургас.
На територията на централната градска част е констатирано да просят под надзора на майка си М.Д., двамата й сина – С.Д., 13 годишен и Х.Д., 10 годишен, всички от бургаския квартал „Горно Езерово”. Срещу М.Д. до момента са образувани три досъдебни производства за системно използване за вършене на просия на малолетните й деца, като първото от досъдебните производства е от 2005 год., а последното от 2011 год. За просия в Слънчев бряг. През 2012 година Бургаския районен съд е осъдил М.Д. на 4 месеца лишаване от свобода условно, с три годишен изпитателен срок и обществено порицание. В района на площад “Тройката” е открито друго 11 годишно момиченце – Д.И., също от бургаския квартал „Горно Езерово”, просещо под надзора на майка си.
На тримата подрастващи е предоставена полицейска закрила, като децата са приведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.
Съставени са два протокола за полицейско предупреждение :
-                             на 23 годишната Н.Й. от кв. „Горно Езерово”, използвала за вършене на просия малолетния си тригодишен син И.Й. и
-                             на 37 годишната С.М. от кв. „Горно Езерово”, използвала за вършене на просия малолетната си 10 годишна дъщеря – М.М.
По време на специализираната полицейска операция е установен един 17 годишен младеж – А.И., обявен за общодържавно издирване по молба на родителите му.
В Несебър и Слънчев бряг са проверени : района около автогара Слънчев бряг, района около супермаркет “Перла” / уязвимо място за извършване на противообществени прояви и престъпления от подрастващи/, старата част на Несебър и района около църквите.
В състояние на безнадзорност и при извършване на просия са установени : 9 годишния К.У., брат му – Т.У., 3 годишен и сестрите им – А.У., 13 годишна и А.У., на 1 година, всички от с. Гильовца, общ. Несебър, както и 2 годишния И.К. от бургаския квартал „Горно Езерово”. На всички малолетни лица е предоставена полицейска закрила в Районно управление „Полиция” - Несебър. Съставени са два предупредителни полицейски протоколи на родителите на подрастващите.
За констатираните случаи на фактическа безнадзорност, скитане и просия на територията, обслужвана от Първо и Второ Районно полицейски управления – Бургас и Районно управление „Полиция” – Несебър, са уведомени Дирекциите „Социално подпомагане” и отделите за закрила на децата по местоживеене на подрастващите за предприемане на мерки по Закона за закрила на детето, както и Районните Прокуратури в Бургас и Несебър.


Прочетено: 4552 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
залез моите цветя Черноморец Бургас Стара църква в Созопол Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ вместо сняг на Коледа Морска градина Бургас pepi Мой хороший знакомый из Бургаса Бургас, ФЛОРА 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development