Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нови мерки намаляване на регулаторната тежест и таксите за административни услуги



08 Август 2013, Четвъртък



Две групи мерки, като първата се състои от инициативи, предложени от неправителствени, браншови и работодателски организации, а втората – от действия, създаващи предпоставки за въвеждане на комплексно административно обслужване в конкретни администрации – Българската агенция по безопасността на храните, Изпълнителна агенция Морска администрация и в общините.

Приемането на предложените мерки ще позволи през ноември 2013 г. да стартира предоставянето на 12 комплексни услуги, при които клиентът попълва заявление, без да е необходимо да представя към него други документи.
Ще се премахне таксата за издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения към общините. Удостоверенията, издавани от НАП, също ще станат безплатни.
Вписването на подлежащ на регистриране нов субект в Търговския регистър ще се извършва в срок от 24 часа вместо в тридневен срок. Предвижда се намаляване на цените на услугите, извършвани от Агенцията по вписванията с около 20%, като се увеличат глобите за неподаване на годишния финансов отчет на търговските дружества и едноличните търговци и се установи диференцирана глоба спрямо оборота за предходната година, и др


Прочетено: 7164 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас и Леонардо Кафе Карамел kq Лятото културен център синьо врабец Весела Най-тъжната ми снимка... АЗ ПЕПИ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development