Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приста Ойл придоби акциите на Шеврон Чехия



Приста Ойл придоби акциите на Шеврон Чехия
Ключови думи:
07 Август 2013, Сряда



Придобитата компания развива дистрибуцията на масла на чешкия пазар за компанията Шеврон още от 1998 година, с обеми от продажби в размер на 1,500,000 литра и приходи в размер на 4,000,000 евро.

Приста Ойл придоби акциите на компанията Шеврон Чехия. Това е поредната стъпка от стратегията на Приста Ойл за разширяване на територията на своите пазари в посока Централна и Източна Европа. 
Шеврон Чехия е компания, която има в портфолиото си клиенти като производителите на автомобили и камиони Тойота и Даф, производителите на багери и други земекопни машини Bobcat и подразделението на Шкода за изработване на турбини. 
Като условие по сделката, Приста Ойл ще продължи да развива бранда Тексако и през следващите 5 години. Това е съществена част от регионалната стратегия за развитие на партньорството за реализация на маслени продукти между Приста Ойл и Шеврон.
Настоящото придобиване е втората по-голяма сделка на Приста Ойл с активи на Шеврон. Приста Ойл придоби участието на Шеврон в  масления завод, който се управлява в партньорство с Узбекнефтегаз – Националната петролна компания на Узбекистан през 2011.
С това придобиване Приста Ойл зае съществен пазарен дял с продажби на масла Тексако и Приста в Узбекистан, Казахстан, Туркменистан и други държави от Централна Азия.
„Партньорството с Шеврон е ключов елемент в бизнес стратегията на Приста Ойл за растеж и налагането  на мултибранд стратегията на компанията. Плановете ни са това партньорство да се задълбочи и покрие други големи пазари на компанията Приста Ойл още в рамките на тази година“ – заяви Пламен Бобоков, Председател на Съвета на директорите на Приста Ойл.


Прочетено: 3905 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
АЗ ПЕПИ Черноморец Бургас Бургас, ФЛОРА 2009 Кукерландия 2011, Ямбол Флора Бургас 2009 Конкур глазами зрителя kss Конструкция Машините на Леонардо късче от Морската градина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development