Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Институции // Хора
Международна седмица за безопасност на движението от 07 до 10 май 2013

Бургас е малък и опасности дебнат навсякъде



пешеходна пътека
Ключови думи: бургас, пешеходни пътеки, състояние на улиците
15 Май 2013, Сряда



Това е изводът, направен от резултатите от допитване във връзка с акцията Дари живот на Фондация БЕЗОПАСНИ УЛИЦИ ОТ ВАЛЯ и Сдружение SOS-ПТП

Пешеходците са най-уязвими на:

1. Кръговото кръстовище на Хотел „Мираж“ е изключително опасна за пресичане зона, поради липсата на пешеходни пътеки и това, че водачите не дават предимство на пешеходците. Това място е сигнализирано от 5-ма граждани, а десетки споделиха, че и според тях не е безопасно и трудно за пресичане и, че е препоръчително да се създаде някаква възможност за преминаване на пешеходците. Станислав Керанов, Наталия Велева, Димитринка Христова, Мария Янакиева, Нина Станчева.

2. Времетраенето на зелената светлина (за пешеходците) на светофара на кръстовището на ул. „Сан Стефано“ и бул. „Стефан Стамболов“ е много кратко. Дори и млад човек не може да премине по време на зеления сигнал. Нина Станчева.

3. На бул. „Демокрация, спирката на автобус „112“ в посока центъра на града, пешеходната пътека е след завой. Трябва да бъде обезопасена, защото е опасна, заради многото неспазващи ограниченията на скоростта водачи. Тодор Иванов.

4. Има предложение в центъра на града, на пешеходната зона по ул. „Богориди“ и ул. „Александровска“ да се забрани карането на велосипеди както е в някои други европейски градове! Гергана Масарлиева.

5. На кръстовището на ул. „Лермонтов“ и ул. „Метропилит Симеон“ (пред Сибанк) няма възможност за пресичане на пешеходците. Радост Василева.

6. На пешеходната пътека на бул. „Христо Ботев“ и ул. „Цар Борис I“ има нужда от пешеходен светофар, т.к. сега е опасно да се пресича. Гергана Стоилова.

7. Ул. „Одрин“, в района от „Трапезица“ до кръстовището на завод „Кроношпан“, е маркирана като много опасана зона, където се шофира с висока скорост и не се дава предимство на пешеходците на пешеходната пътека в района на депото. Пешеходните пътеки по този участък са слабовидими и много нарядко. Нужно е да има поне до всяка една спирка от градския транспорт! Силвия Сапунова.

8. Премахването на ограничителите на скоростта тип „легнал полицай“ в града предизвика възмущението на голяма част от гражданите, които подаваха сигнали. Според С. Грекова особено опасни за пешеходците са пешеходните пътеки на бул. „Христо Ботев“ и ул. „Цар Борис I”, както и на ул. „Иван Вазов“.

9. По бул. „Иван Вазов и „Христо Ботев“ нощем и през почивните дни мотористи карат „дивашки“. Керана Ангелова моли за съдействие това да бъде спряно.

10. В ж.к. Изгрев, на пешеходната пътека зад „Велека“, не се дава предимство на пешеходците. Необходимо е изграждането на ограничители на скоростта пред пешеходната пътека, за да е по- безопасно пресичането там. Мариела Георгиева.

11. На светофара на бул. „Сан Стефано“, в района на училище „В. Априлов“ често шофьорите преминават кръстовището на червен, забранителен, сигнал и застрашават пешеходците. Стоян Тодоров.

12. Предложение за промяна на пешеходна пътека пред ДНА в пътека с предимство за пешеходците. Р. Буцова.

13. Сигнал за това, че маркировките на пешеходните пътеки са изтрити и липсват пътни знаци за предстояща пешеходна пътека. На пешеходната пътека на бул. „Стефан Стамболов“, пред х-л Космос, не се дава предимство на пешеходците, както и на пешеходната пътека между парка в ж.к. „Славейков“ и бл. „1В“. Необходимо е да се поставят ограничители на скоростта!“. К. Узунов, Анна Церович, Теодора Колева.

14. Препоръка за поставяне на светофар на пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и ул. „Княз Борис“. Мариана Овчарова.

15. В ж.к. Меден Рудник, в района на бензиностанция „ЕКО“ има пешеходна пътека, на която не се дава предимство на пешеходците и пресичането не е безопасно. Стоян Андонов.

16. В ж.к. Меден Рудник, в района на дискотека „ФЛИРТ“ има подлез, който не се използва по предназначение, т,к. е превърнат във „фекална яма“, да се вземат мерки за контрол върху състоянието на съоръжението. Стоян Андонов.

17. В ж.к. Меден Рудник, срещу бл. 36 има нужда от изграждането на ограничители на скоростта! Районът е опасен за пресичане, т.к. се намира между две училища и детска градина. Михаил Андреев.

18. В ж.к. Меден рудник, на бул. „Захари Стоянов“(№48-55), автомобилите паркират на тротоара. Хората са принудени да се движат по улиците. Това е особено опасно за възрастни хора и майки с колички. Георги Попов.

19. Бул. Струга, особено в района зад „Колодрума“ посока парка в ж.к. Славейков беше маркирана като особено опасна зона от почти всички граждани, подали сигнали. Няма достъп за майките с малки деца от ж.к. Братя Миладинови до парка. Необходимо е осигуряването на безопасен начин за пресичане и поставянето на ограничители на скоростта. В района често стават птп с пострадали граждани, както и птп между две мпс.

20. В ж.к. Славейков, на излизане от бл. 15 в посока пицария „Романс“ има голяма дупка в асфалта, на самия завой, която може да бъде предпоставка за настъпване на птп. Красимир Рунчев.

21. От МБАЛ Бургас посока „Трапезица“ е необходимо осигуряването на безопасни за пресичане места. Много тротоари в града за заети от паркирани автомобили и пешеходците са принудени да се движат по уличните платна. С предложение и ремонтните дейности да се извършват нощем! Тодорка Тодорова.

22. На ул. „Копривщица“, в района на училище „П. Яворов“ и ГЧЕ „Васил Левски“ е необходимо поставянето на ограничители на скоростта, защото се кара с висока скорост, а там пресичат много деца и е опасно за тях. Пепа Клинкова.

23. На ул. „Дебелт“, между ул. „Цар Борис I“ и ул. „В. Левски“ тротоарите са заети от леки автомобили и пешеходците се движат по уличното платно. Особено опасно е за майките с детски колички. Златка Ганчева.

24. На пешеходната пътека на Хипермаркет „Била“ на „Трапезица“ шофьорите не дават предимство на пешеходната пътека, т.к. светофара не функционира. Пресичането е опасно и невъзможно. Теодора Пеева.

25. На пешеходните пътеки на бул. „Демокрация“, в района на бл. „Народен Юмрук“ често стават инциденти както с пешеходци, така и между автомобили. Препоръчва се осъществяването на повече контрол. Румяна Димитрова.

26. В кв. Сарафово системно се нарушават правилата за движение. Не се дава предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. Необходимо е поставянето на ограничители на скоростта, както и реализирането на повече контрол върху движението от страна на отговорните органи. Мария Тенева.

27. В град Средец е необходимо изграждането на повече пешеходни пътеки и ограничители на скоростта, с цел обезопасяване на пешеходците. Стефко Манолов.

28. На „Индустриална“ е невъзможно да се пресича. Тротоарите от двете страни също са претъпкани с автомобили. Хората, живеещи там се страхуват за живота си и този на децата си, защото постоянно се шофира там с висока скорост. С висока скорост преминават автомобилите и срещу „Мс Бриколаж“. Хората искат да живеят в Европейски град, а не на паркинг или на магистралата! Петрана Атанасова Точно в последния сигнал г-жа Атанасова, най-точно е дала определение какво чувстват много от гражданите, живеещи в нашия град. Всички сигнали са изпратени на Общината и на кмета на града.



Прочетено: 16562 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Професиоанални Американски Кокили за Строители Йордановден 2011, Бургас - от Тина Старите бургазлии разказват HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Флора Бургас 2009 оферта заем Бургас, Флора 2008 хотел приморец Кукерландия 2011, Ямбол Декоративни дървени конструкций
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development