Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Към приключване са ремонтите в детски училища и градини в Бургас



24 Август 2012, Петък


Автор: Катя НИКОЛОВА, Радио Фокус

В средата на Август, зам кметът Йорданка Ананиева съобщи, че 90 процента от ремонтите на бургаските училища и детски градини вече са възложени и в тях се работи усилено.

Средствата за ремонти и реконструкция са осигурени от община Бургас. Работата на определени места и по специфични дейности ще продължи след началото на учебната година, но само с довършителни дейности и те няма да пречат на учебния процес.
Извършва ремонт на две учебни заведения - ОУ„Георги Бенковски” и на Професионалната гимназия по транспорт. На училище „Георги Бенковски” ремонтът е по проект към Фонд „Енергийна ефективност”, на Професионалната гимназия по съвместна програмата между училището и общината също за въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Следващата седмица започва ремонтът на училището в квартал „Долно Езерово”.
Обновяване се извършва и на няколко детски градини. В детска градина „Радост” в централна градска част ремонтът е по проект по Фонд „Енергийна ефективност”. В ОДЗ № 14 „ Изгрев” се извършва цялостен ремонт. Реконструкцията там се осъществява чрез смесено финансиране от община Бургас и образователното министерство. Там освен мерки за енергийна ефективност ще бъде извършен ремонт на помещенията и обновяване на санитарните възли. Ще бъдат ремонтирани и стаи, които до момента не са се ползвали, а това ще доведе да се увеличи капацитетът на детската градина и да бъдат разкрити нови групи, каза Ананиева. През последните години общината реализира проектите за ремонти на училищата съвместно с тяхното ръководство и освен в капиталовата програма на общината учебните заведения също са задължени да инвестират средства в предвидените ремонтни дейности. По този начин се правят в момента ремонтите на професионалната гимназия по туризъм и училищата „Константин Петканов” и „Добри Чинтулов”



Прочетено: 13620 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Дива свиня зад решека Рибарското селище край Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Az sym ot Burgas късче от Морската градина докато ние спи, те творят прозорци в хале Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Бул Христо Ботев в Бургас Бургас-моста централна градска тоалетна Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development