Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Полицейска хроника за Бургас на 17.август 2012 с Цветелина Рандева



17 Август 2012, Петък



Две страници с разкрити престъпления на територията на Бургаска област.


І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу : 28 год. Н.К. - 1,78 промила и 50 год. Д.П. от Бургас - 1.42 промила.
С постановление на Бургаска окръжна прокуратура в Районно управление «Полиция» - Руен е образувано досъдебно производство, за това че на 18.03.т.г. на около 4 км. източно от с. Разбойна, общ. Руен, в местността «Тоз Тепе», без притежаване на съответно разрешение и чрез използване на техническо средство - мeтал детектор, 29 годишния Т.А. от с. Средна махала, общ. Руен и 32 год. А.Х. от с. Топчийско, общ. Руен, са търсили археологически обекти. Мъжете са направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Руен.
В резултат на полицейската работа на служители от Районно управление «Полиция» - Руен на 16.08.т.г. в дома на 44 годишния А.Х. от с. Добра поляна, общ. Руен, е извършен обиск, като са намерени и иззети множество културни ценности, сред които 91 монети, 9 пръстени и др. старинни предмети и части, като остриета от стрели, копия и накити. Иззети са и два метал-детектори. По случая е образувано досъдебно производство.
На 16.08.т.г. около 19.45 ч. служители от Пето Районно управление «Полиция» - Бургас посетили дома на 22 годишния Д.И. от Бургас, разположен в бл. 4 в ж.к. «Изгрев», като на входната врата са посрещнати от майката на младежя – 42 годишната С.И. / във видимо нетрезво състояние/. Служителите се легитимирали и се опитали да разяснят целта на посещението си, когато С.И. започнала да ги обижда и псува. На вратата излязъл и съпруга й – Р.И., 42 годишен/ също в нетрезво състояние/, който се присъединил към обидите и ругатните на жена си и тръгват заплашително към полицаите по стълбищния коридор, правейки опити да ги удари и изблъска. В създалата се ситуация С.И. ухапала единия служител по дланта на лявата ръка, като му причинила лека телесна повреда. Агресивното поведение на С.И. и Р.И. наложило за задържането им да се използват физическа сила и помощни средства / белезници/, като двамата са отведени в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас и задържани за срок от 24 часа. С.И. е тествана с дрегер за употреба на алкохол, ката апарата отчел - 0,77 промила, а на съпруга й - 2,99 промила. По случая е образувано бързо досъдебно производство.
На 16.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Малко Търново е получено съобщение от 70 годишна жена от с. Стоилово, за това че е станала жертва на телефонна измама, като поисканата й сума за осъществяване на спешната операция на дъщеря й, била в размер на 10 000 лв. Докато блояла част от парите на двора жената била видяна от своя съседка, която я предупредила, че това е измама и съобщила на полицейските служители, които след провеждане на полицейски действия задържали : 51 годишния П.Г. от бургаския квартал «Ветрен», придвижващ се с микробус «Форд», с бургаска регистрация.П.Г. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.
В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас е задържан 37 годишния М.Т. от Бургас, който в съучастие с брат си – И.Т., 45 годишен от Бургас, са извършители на кражбата на две акумулаторни батерии от товарен автомобил, паркиран в складова база «Дива 1 – 2010» ЕООД. Вещите - обект на кражбата са намерени и иззети. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас.
На 17.08.т.г. около 02.00 ч. в района на ул. «Демокрация» до магазин «Абсолют», служители от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас спрели за проверка л.а. «Хонда Сивик», с ямболска регистрация, управляван от 20 год. Д.Д. от Ямбол, с която се придвижвали и : 21 год. В.С. от Стара Загора и 21 годишната Г.С. от Ямбол. В багажника на автомобила в картонена кутия е намерено и иззето бяло прахообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на кокаин. В автомобила са открити и : авто СD устройство, автоколона и акумулаторна батерия, за произхода на които вещи, лицата не могат да дадат смислено обяснение. Задържани са с полицейска  заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо досъдебно производство.
В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас по отношение кражбата на раница, съдържаща мобилен телефон и портмоне със сумата от 160 лева, документи и лични вещи, осъществена на 03.07.т.г. около 16.00 ч. на централния бургаски плаж, е установен и задържан извършителя на деянието – това е : 15 годишния Р.Д. от Бургас, който направил пълни самопризнания. Част от вещите - обект на престъплението са намерени и иззети. Работата по документиране на престъпната дейност на лицето продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас.
Във връзка с разследване кражбата на чанта, собственост на 49 годишна руска туристка, отседнала в с. Лозенец, съдържаща : два мобилни телефона, фотоапарат, сумата от 15 000 рубли, 400 долара, 300 лева, 100 евро и айпад, осъществена за времето от 22.30 ч. до 00.00 ч. на 15.08.т.г. през незаключен прозорец на терасата, от 24 годишната Е.С. и 25 год. Е.П., и двамата от София, служители от Районно управление «Полиция» - Царево извършили претърсване и изземване в обитаваната от софиянците квартира, намираща се на ул. «Крайморска» в селото - освен част от крадените пари и вещи по образуваното досъдебно производство, в багажа на Е.П. е открит найлонов пакет със суха тревна маса - 3,5 грама / канабис/. Сред откраднатото са намерени вещи и документи на 49 годишна руска туристка, отнети на 10.08.т.г. и заявени от чужденката в полицейското управление. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Царево.
За времето от 06.00 ч. до 12.00 ч. на 16.08.т.г. в гориста местност до к-г «Градина» край Созопол, е проведена полицейска операция за разпространение и употреба на наркотични вещества, като в импровизиран палатков лагер в палатка, обитавана от 27 годишния В.П. от София, в метална кутия от афтър шейф е намерено и иззето полиетиленово пликче със стрита суха тревна маса / канабис/, а в палатка, обитавана от 28 год. Б.Х. от София е открито и  иззето полиетиленово пликче със стрита зелена тревна маса / канабис/ и три розови хапчета / амфетамин/. По случаите са образувани бързи досъдебни производства.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 16/17.08.т.г., чрез взломяване на входната дървена врата е проникнато в частен апартамент, разположен в бл. 113 в бургаския комплекс «Лазур», обитаван от 28 годишна жена, откъдето е извършена кражба на около 20 дамски сребърни пръстени с различна големина, 10 дамски сребърни синджири с различни дебелини, 10 сребърни обеци различни видове, лаптоп и цифров фотоапарат. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.
На 16.08.т.г. за времето от 00.30 ч. до 08.00 ч., чрез взломяване на входната дървена врата е проникнато в ресторант «Стария Созопол», разположен на созополската улица «Крайбрежна», откъдето е извършена кражба на сумата от 1 400 лева / оборотни средства/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Созопол.
           На 16.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 55 годишен руски турист, отседнал в Слънчев бряг, за това че на 13.08.т.г. около  08.00 ч.  от сейф в гардероба на стаята му, е извършена кражба на сумата от 1 600 евро, 2 000 рубли и златни накити около 150 гр. / гривна, колие, обеци от бяло и жълто злато/. При извършения оглед не са открити следи от взломяване, входната и балконската врати са били заключени, а вратата на сейфа също е била затворена, без следи от принудително отваряне. По  случая е образувано досъдебно производство.
На 16.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 33 годишен несебърлия, за това че за времето от 01.30 ч. до 10.00 ч. на 16.08.т.г. от апартамента му, разположен на несебърската улица «Иван Вазов», през незатворената балконска врата, му е извършена кражба на три мобилни телефона, лични документи и сумата от 560 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
           На 16.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 18 годишен холандски турист, отседнал в Слънчев бряг, за това че на 14.08.т.г. около 12.00 ч. бил на плажа, като при влизане в морето оставил багажа си без надзор и при завръщането си установил липсата на дънкова торба, съдържаща : мобилен телефон, цифров фотоапарат, сумата от 800 лв. и лични документи. По  случая е образувано досъдебно производство.
За времето от 30.06.т.г. до 15.08.т.г. по неустановен до момента начин е проникнато в класна стая в Английската гимназия, разположена в бургаския комплекс «Зорница», откъето е извършена кражба на мултимедиен проект, чиято стойност е в процес на уточняване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.

ІІІ. ПТП :
На 16.08.т.г. около 06.10 ч. на ул. «Славянска» № 298 в Обзор, в района пред пощата, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост и неравности по пътната настилка, самостоятелно катастрофира мотоциклет «Сузуки», с английска регистрация, управляван от 22 год. П.П. от Бяла, обл. Варна / неправоспособен водач без шофьорсак книжка/, който е настанен в отделение «Реанимация» на варненската болница със съчетана травма, с опасност за живота / водачът по време на инцидента е бил без защитна каска/. Неговият спътник на мотоциклета – 25 годишния А.К. от Бяла, е приет във варненската болница, с охлузни рани, без опасност за живота / пътникът е бил със защитна каска/.


Прочетено: 7278 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Великолепието на Париж от Бутик Йордановден 2011, Бургас - от Тина Републиканска след ремонта красиви по всяко време Пролет на село Конкурс прическа Бургас 2009 пепи Конкурс прическа Бургас 2009 Тройката, паметника
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development