Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Премиерът Бойко Борисов ще посети град Бургас днес



31 Май 2012, Четвъртък



Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще посетят град Бургас

В рамките на визитата ще бъде направена демонстрация на стационарния скенер, на митническия пункт на пристанище Бургас, финансиран от Световната банка в размер на 2.400 000 лв.

След това г-н Борисов ще открие нов кореспондентски пункт на Българското национално радио. Сградата е триетажна, паметник на културата с разгърната площ около 300 кв. м. и с дворно място – около 200 кв.м. Благодарение на областната управа имотът става собственост на БНР.

В рамките на посещението си в гр. Бургас премиерът Бойко Борисов и министрите Симеон Дянков и Делян Добрев ще присъстват на церемония по поставяне на символичния камък за начало на изграждането на инсталация „Хидрокрекинг на Гудрон” в „Лукойл Нефтохим Бургас”. На събитието ще присъства и президентът на ОАО „Лукойл” г-н Вагит Алекперов.

По-късно през деня в присъствието на министър-председателя и вицепремиера министърът на икономиката ще подпише договор за предоставяне на концесия за добив от находище „Върба-Батанци“.
Запасите от оловно-цинкови руди в находище „Върба-Батанци“ са около 3 млн. и 200 хиляди тона, като се очаква годишно да се добиват около 70 хиляди тона. В подготвителния етап по стартиране на находището ще бъде осигурена работа на около 200 души. Предвижда се през първите пет години от срока на концесията да бъде направена инвестиция в размер на 22 милиона лева.   




Прочетено: 6806 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi врабец завихряне pepi Изгрев BSB Машините на Леонардо Кайро Пристанище Созопол търговски център Странджански извор Алуминиеви парапети Промоция
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development