Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пълна забрана за тютюнопушенето влиза в сила от 1 юни



Пълна забрана за тютюнопушенето влиза в сила от 1 юни
Ключови думи: пълна забрана, тютюнопушене, закрити заведения, заведения
20 Април 2012, Петък



Депутатите приеха на първо четене поправки в Закона за здравето. С него се въвежда пълна забрана на тютюнопушенето в закрити обществени заведения от 1 юни тази година.

Поправката в включва забрана за тютюнопушене както в закрити заведения, така и на открити детски и спортни площадки и съоръжения.

Пълната забрана за пушенето на обществени места беше отлагана доста дълго време с аргумента, че тя би навредила сериозно на бизнеса, особено на малките заведения и кафенета. Затова се въведе най-напред частична забрана, като заведенията бяха задължени да обособят помещения за пушачи и за непушачи. Това изискване обаче доведе до допълнителни инвестиции от страна на бизнеса, които според голяма част от предприемачите са неоснователни и не се възвръщат. По данни на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите над 50 млн. лв. са похарчени за вентилационни системи и стъклени прегради в заведенията. Те многократно апелираха забраната да се отложи още във времето. Министър-председателят Бойко Борисов обаче няколко пъти заяви, че е непреклонен и забраната ще важи от 1 юни тази година.



Прочетено: 5706 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas ХРИСТИ аз  като бебе с майка ми KST Bourgas 1975 Флора Бургас 2009 бургас Художник Пони тоже кони Арменската черква Сурп Хач созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development