Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Финал на конкурс бележи Световния ден на книгата и авторските права



18 Април 2012, Сряда



Управата на Обзор се надява повече деца да обикнат четенето

Международният ден на книгата, 23 април, ще бъде отбелязан в Обзор с финала на новаторски конкурс за изработка на кукли на приказни герои. Състезанието бе обявено в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" преди великденската ваканция и има за цел по нестандартен начин да събуди интереса на децата към книгите. Всеки ученик, решил да се включи в надпреварата за най-атрактивен модел на приказен герой, може да използва материали по своя преценка. За прецизна изработка и ефектно представяне на куклите, журито ще дава допълнителни точки.

Освен традиционния конкурс за изразително четене, инициативите за деня на книгата включват и драматизация на "Патиланци" на Ран Босилек. В ролите на Патиланчо и приятели, ще са ученици от 3ти до 6ти клас. За да покажат своята съпричастност към екологичните проблеми, децата на Обзор ще играят с костюми, изработени от картон. Представлението ще приключи с четене на любимите на децата писма до Смехурко.

23 април е избран от ЮНЕСКО при ООН за световен ден на книгата и авторското право. Датата е знакова световната литература. На нея са починали Сервантес и Шекспир и е роден Набоков. На същия ден в Каталуня се отбелязва денят на св. Георги Победоносец и част от традицията е да се подари книга. Днес денят на книгата се отбелязва по цял свят.



Прочетено: 4008 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София Цъфнали череши pepi Кокили за Строители!!! Добро утро Конкур глазами зрителя Хозяин причала Малката лека вечер залез над ез.Вая-Бургас.JPG евро 2008 Европейка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development