Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

От богат – още по-богат



16 Април 2012, Понеделник


Автор: Детелина АВРАМОВА, студент БСУ

Най-богатият човек на света, мексиканецът Карлос Слим, продължава да увеличава своето богатство.

Представители на финансовото издание „Сентидо комун” отбелязаха, че състоянието на мексиканеца е стигнало 72, 64 милиарда долара.
През последните години богатството на Слим е скочило с 13, 4 %, благодарение на което за трета поредна година оглавява класацията на най-богатите хора на планетата.
Карлос Слим http://www.manager.bg/news/karlos-slim-na-17-milioner-na-70-nay-bogatiyat-v-sveta   е син на ливански продавач, който през миналия век е пристигнал в Мексико. Към момента Слим е телевизионен магнат, както и колекционер на произведения на изкуството.


На 17 години с милион в джоба

Карлос Слим изкарва първия си милион на 17 години от борсови сделки. Инвестира парите в западни фабрики, като ги модернизира, а след това  продава. И така той стига днес до първото място в класацията на най-богатите хора в света.
Възходът на Слим започва през 1990 година, когато неговият приятел, мексиканският президент Карлос Салинас, приватизира държавната телекомуникационна компания и му я продава на възможно най-изгодната цена – 1,8 милиарда долара, която според специалистите е изключително ниска.
И така, използвайки юридическите и политическите си контакти, Слим днес се е превърнал в монополист, който държи в свои ръце 90% от пазара в Мексико.
Най-богатият човек на планетата е баща на 6 деца. Съпругата му умира през 1999 година, след което Слим открива, че има тежко сърдечно заболяване. Мексиканецът подкрепя най-вече проекти за децата, но критиците го упрекват, че отделя твърде малко от състоянието си за социално подпомагане. На такива нападки Слим отговаря, че богатството е като градина – „нормално е да подаряваш някои от плодовете, но никой не би подарил цялата си градина”.




Прочетено: 4414 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
В парка морето и ние на тела Залив край Созопол За Майсторите!!!!!!! Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря Йордановден 2011, Бургас - от Тина Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани полети и пристани 01 Менструална чашка MeLuna старина Димитър Николов
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development