Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нова Транспортна схема и Генерален план за движението в града ще решават транспортните проблеми в Айтос и селата



Нова Транспортна схема и Генерален план за движението в града ще решават транспортните проблеми в Айтос и селата
Ключови думи: Айтос, Айтос транспорт, Транспортна схема, Генерален пла, транспортните проблеми в Айтос
13 Април 2012, Петък



Нова Транспортна схема на община Айтос изработиха общински специалисти, съвместно с управителя на общинската транспортна фирма инж. Илия Златев.

Схемата не е актуализирана от 2001 година, цели 11 години не е провеждан и конкурс за обслужване по нея, признаха общинарите.
Новият проект за транспортна схема, който предстои да бъде гласуван в Общинския съвет в края на м. април, ще осигури по-добра връзка на хората в населените места с общинския и с областния център. Общинските съветници ще дебатират в заседателната зала и условията за провеждането на конкурса за маршрутните разписания по новата схема, които вече са подготвени от Общинската администрация. „Искаме да преодолеем пропуските, които съществуват в момента. В някои от населените места на община Айтос почти не влизат автобуси. В други – влизат само по веднъж на ден. Чрез новата транспортна схема искаме да създадем такава организация, при която автобусите да обслужват редовно селата и изцяло да покриват нуждите на гражданите от транспорт до Айтос и Бургас, а от там и в посока Варна, Шумен и София..”, коментира пред „НП” кметът на Община Айтос Васил Едрев.
Ще бъде кардинално решен и още един проблем, свързан с отговорността на превозвачите. Въпреки че по схема, те имат конкретни маршрути, които стриктно трябва да изпълняват, някои от тях умишлено подминават населени места, защото линиите не са печеливши и не носят бързи печалби. Играейки за новата транспортна схема, всеки превозвач ще трябва да поеме отговорността за спазване на маршрутното разписание. Схемата цели и ограничаване на нерегламентирания транспорт до минимум  – спиране на такситата-копърки, на маршрутките и леките коли, които возят на цената на билета. Регламентиран и редовен транспорт за и от Айтос и всяко населено място е голямата цел на новия транспортен проект, който има претенцията да се справи със сенчестия превозвачески бизнес и да осигури удобство за всеки един жител на общината.
Общинската транспортна схема е изцяло съобразена с Националната транспортна схема. При изработването й, специалистите са се съобразили изцяло с мнението на кметовете на населените места, от които са потърсили подробна информация за необходимостта от транспорт във всяко село поотделно.
След приемането на транспортната схема и подновяването на знаковото стопанство, Община Айтос започва действия за регулиране на пътното движение в града. Вече е изработен Генерален план за организацията и безопасността на движението в Айтос . Някои от улиците ще станат еднопосочни, други ще бъдат затворени, за да бъдат осигурени още паркоместа за множащите се автомобили. Част от градските улици ще бъдат разтоварени от движение, през други ще преминават само автобуси. Другата цел на новата организация на движението е да осигури сигурност за децата и учениците и специални мерки за улиците около училищата и детските градини.
Във връзка с Генералния план на Общината и в отговор на много граждански въпроси, попитахме кмета Васил Едрев, има ли бъдеще синята зона в Айтос? „Да, синя зона в Айтос ще има, но тя ще бъде въведена на по-късен етап. Условията, при които ще функционира ще бъдат заложени в Генералния план.”, беше отговорът на градоначалникът.



Прочетено: 11508 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Римокатолическата черква ЦЪРКВА Индивид в Червено море 3 Професионални Кокили!!! ХРИСТИ pepta Старият Бургас Стилът на знаменитостите Хебел ремонтира,кормилна система розичка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development