Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

САЩ налагат на Иран допълнителни санкции



ирански петрол
Ключови думи: Обама, санкции, ирански петрол, САЩ, Иран, Индия, Китай, Турция
11 Април 2012, Сряда


Автор: Детелина АВРАМОВА, студент БСУ

Мерките ще окажат натиск върху вносители на ирански петрол

Aмериканският  президент Барак Обама одобри налагането на допълнителни санкции върху потребителите на ирански петрол, съобщава BBC.
Обама посочва, че съюзниците на САЩ, които бойкотират иранските петролни доставки, няма да пострадат от новите мерки, тъй като на световния пазар има достатъчно петрол.
Санкциите ще позволят на САЩ да предприемат действия срещу чуждестранни банки, които все още осъществяват сделки с Иран.
Той също така посочва, че ще продължи да следи глобалните пазари, за да гарантира, че санкциите няма да доведат до отслабване на предлагането в глобален мащаб.
Според приет през декември закон до 31 март президентът трябваше да реши дали пазарът ще позволи на страните да понижат  потреблението на ирански петрол „чувствително“.
По-рано този месец САЩ позволиха на Япония и 10 страни от ЕС - Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Италия, Холандия, Полша, Франция и Чехия, които частично са ограничили потреблението на ирански петрол, да продължат да търгуват с ислямската република.
Новите мерки ще окажат сериозен натиск върху други вносители на ирански петрол, като Южна Корея, Индия, Китай, Турция и Южна Африка.
В петък Турция обяви, че ще понижи вноса на петрол от Иран с 20%.
Други основни вносители като Китай и Индия заобикалят санкциите чрез бартерна търговия на жито и соя срещу петрол.
Взетото днес решение означава, че до 28 юни, когато би трябвало да влязат в сила новите санкции, останалите 12 държави, които внасят големи обеми петрол от Иран трябва да са намерили нови доставчици.



Прочетено: 3496 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Kapoto Учебници CALLAN метод pepi Аз с майка и татко Приморско Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 АНГЛИЯ Камини CLAM Божидара -спокойствие в морската градина Източнокатолическата черква евро 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development