Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Възпитаници на ПМГ се явяват на националната олимпиада по английски език



28 Март 2012, Сряда



ПМГ гледа в канчето на Английската гимназия. Отклонява децата от математика и информатика, и малка част от тях стават програмисти. Както един приятел казва "Бях горд, че съм в Математическата, и винаги съм завиждал на тези в Английската"

Въпреки стотиците, явили се на регионално ниво, само Елена Лазарова от 10 клас с преподавател Светла Кожухарова и Вероника Радулова от 12 клас с преподавател Еница Кърпичева са успели да достигнат необходимия минимум от 90 точки и да се класират за държавното състезание. Двете отличнички отиват в събота в Сливен, за да премерят знания с най-добрите в своите групи. От ръководството на ПМГ не скриват удоволствието си, че въпреки математическия профил на училището, техни възпитаници без затруднение са преборили конкуренцията на местната английска гимназия. Убедени са, че именно това е неоспоримото доказателство за нивото на обучение, което получават учениците и най-голямата отплата, която преподавателите могат да получат за работата си.

Отплатата, обаче, освен морална, ще бъде и финансова. Успехът на момичетата в олимпиадата по английски език ще донесе субсидия за подготовка на талантливи ученици от ПМГ „Акад. Никола Обрешков”. От няколко години Министерството на образованието работи по проекта “С грижа за всеки ученик”, чиято цел е осигуряване на възможност за допълнително обучение на деца с изявени способности. Субсидиите се полагат на всяко училище, чиито ученици са участвали в националните кръгове на олимпиади по изучаваните предмети. Така класирането на Елена и Вероника ще направи възможно сформирането на група по английски език, финансирана от МОН, през следващата учебна година.

Субсидирани групи за талантливи деца от ПМГ ще има и по астрономия и по биология и здравно образование, където малките математици традиционно постигат едни от най-високите резултати в страната. Подобна група ще има и по химия, където бургаското училище за първи път има класиран на национално ниво на олимпиада.

Комуникационна група
Имидж Едвъртайзинг


Прочетено: 6512 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
прозорци в хале Underground строителство Довиждане, лято! коледни песни Конкурс прическа Бургас 2009 Финансова помощ за бедните централна градска тоалетна Стилът на знаменитостите Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development