Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас се черпи в Тел Авив



Ключови думи: Бургас, Димитър Николов
26 Март 2012, Понеделник



Бургас черпи от опита на Тел Авив. Делегация от Община Бургас, водена от кмета Димитър Николов, посети втория по големина град в Израел и негова неформална столица Тел Авив. Тридневната работна визита бе по официална покана на кмета на израелския град Рон Хулдаи.

В рамките на посещението бе положено начало на по-тясно съвместно сътрудничество и бъдещи проекти на Бургас с израелския град Тел Авив, най-вече в сферата на туризма, културата, икономиката и околната среда.
Кметът Николов и заместниците му Красимир Стойчев, Костадин Марков и Атанаска Николова се запознаха на място с модела на интегриран градски транспорт и системата „велосипед под наем“, въведен в Тел Авив. Натрупаните впечатления и всички приложими на бургаска територия практики ще бъдат използвани при изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“ и въвеждането на общинската услуга рент-а-байк по проект „Велосипедният град – модел на модерна градска мобилност“.
    Бургаската делегация се запозна отблизо с реализираната рехабилитация на старото пристанище в Тел Авив и превръщането му в съвременна и атрактивна зона за обществен отдих и рекреация за жителите и гостите на града.
По време на официалната вечеря кметът Димитър Николов използва възможността да обмени опит и идеи с кмета на Тел Авив Рон Хулдаи и  кмета на германския град Есен Райнърд Пас във връзка с кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г.
Посещението на делегацията от Бургас съвпадна с Дните на изкуството в Тел Авив, провеждани от 22 до 24 март, в рамките на които се организират разнообразни културни събития, а град Есен е един от големите търговски и културни центрове в Германия, който бе провъзгласен за Европейска културна столица през 2010 г.
Тримата градоначалници обсъдиха възможностите за взаимодействие и съвместни проекти и се обединиха около идеята, че по темпове на развитие, градовете им се утвърждават като своеобразни лидери в страните си.
Кметът Николов представи пред колегите си доброто географско местоположение и логистика на Бургас, както и възможностите за бизнес и развитие, които предлагат индустриалните му зони и им отправи официална покана да се запознаят отблизо с града.






Прочетено: 4628 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Йордановден 2011, Бургас - от Тина МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА ГРОБИЩЕН ПАРК ФАРА НА АХЕЛОЙ Spirit of Burgas pepi Йордановден 2011, Бургас - от Тина Източен лопох цвят Подводен свят
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development