Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Екшън сцени вдигат адреналина на стрелците в Бургас



19 Март 2012, Понеделник



Един интересен съботен ден, наситен с висок адреналин и демонстрация на уникални стрелкови умения, организират за жителите и гостите на Бургас стрелците от Клуб по стрелба Виктори-Бургас.


Състезанието, в което участниците ще пресъздават сценарии за самоотбрана взети от реалния живот,  ще се проведе тази събота /17 март 2012 година/ на стрелбище „Капчето”. Повече от 40 стрелци от цялата страна ще се включат в предизвикателството по преодоляване на различни „екшън” ситуации. Те няма да имат право да използват професионално оборудване за стрелба, а ще разчитат единствено на индивидуалните си умения и инстинкти.
Правилата на турнира са много по-различни от тези на масовите стрелкови състезания в Бургас. Взаимствани са от IDPA- ръководният орган на спортната стрелба, която симулира начини за самозащита, прилагани в истинските случаи на опасност. Този спорт не цели да  излъчи най – добрия стрелец, а по – скоро подготвя участниците за различни ситуации, в които може да изпаднат, когато им се налага да използват огнестрелно оръжие за защита. Тези техники се използват основно от страна на правораздавателни служби, частни охранителни фирми и лица използващи огнестрелно оръжие за самоохрана.
Идеята да се проведе различно по рода си състезание е на младите стрелци от Клуб по стрелба „Виктори-Бургас”. Целта им е да популяризират стрелбата с пистолет като спорт, да привлекат съмишленици и състезатели, да бъдат излъчени най-добрите стрелци, които да представят Бургас в клубни и международни състезания.
Стрелковият спорт има своите традиции в България, но до момента Бургас отстъпва в тази област пред други градове, които имат добре развити местни клубове по спортна стрелба. Именно това е причината няколко запалени стрелци да основат „Виктори-Бургас” с желанието да открият и обединят всички споделящи тяхната страст към „барута и мишените” и заедно да развиват стрелбата на професионално и любителско ниво.
Настоящото състезание е първото от редица стрелкови мероприятия, които предстои да бъдат проведени в нашия град.
Парични и предметни награди ще мотивират допълнително желаещите да покажат умения по стрелкова самоотбрана.



Прочетено: 5530 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пристанище Приморско Spirit of Burgas Лятната естрада в Морската градина Флора Бургас 2009 Залез Флора Бургас 2009 Община Бургас Маската Созопол улична картина Черноморец-Поморие
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development