Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Питиета на изби край Бургас обраха наградите на Винария



Ключови думи:
19 Март 2012, Понеделник



Потребители избраха най-добрите храни и вина на изложения в панаира. Трима посетители спечелиха винени турове в СПА комплекс

В продължение на три дни посетители дегустрираха храни и вина, за да определят най-добрите български продукти, представени на изложенията „Фудтех“ и „Винария“ в Международен панаир Пловдив. За нас това е важна награда, защото показва как хората възприемат нашите напитки, каза представител на винарска изба при връчването на специалните грамоти за победителите в конкурса „Изборът на потребителя“.
    В класацията за бели вина първото място спечели „Черноморско злато – траминер, собствени лозя“, а второ и трето - „Вила Ямбол“ мускат и шардоне на „Винпром Ямбол“. Розе от същата марка стигна до трето място в своята категория. Втора позиция зае „Черноморско злато – розе гран при златен ритъм“, а първо - „Домейн Пещера розе“ на „Винпром Пещера“.
    Като най-добро червено вино потребителите определиха „Сталион класик“ на „Анжелус естейт“, следвано от „Токмакли – каберне фран 2011“ на фирма  „Тихомир Гюдженов“ и „Каберне совиньон гран при  златен ритъм“ на  „Черноморско злато“. Сред ракиите наградата грабна „Бургас 63 барел“ на „Черноморско злато“.
    Журито на публиката имаше трудната задача да определи и най-вкусните храни, произведени от участниците в изложбата „Фудтех“. Тук състезанието беше в седем категории.
    Най-оспорвана беше надпреварата в групата на месните продукти. В нея бяха отличени шунка на „Меском – Попов“ и салам „Амбарица“ на „Месокомбинат Асеновград“. Сирене от Сицилия стана победител в групата на млечните продукти. Други два италиански продукта – сладко от шамфастък и конфитюр за сирене, взеха награди в категория „Консерви“.
    Силна беше и конкуренцията сред производителите на лютеница. Според потребителите най-добри са „Едросмляна лютеница по селски“ на „Булконс Първомай“ и ситносмляната „Първомайска лютеница“ на „Консервинвест“.
    Печеният фъстък „Вата“ на  „Валентин Недев – ЕТ“ стана победител в категория „Ядки“, а кафето на фирма „Кафе Монти“ взе почетната грамота в групата „Кафе“. В раздела за сладкарски изделия най-много гласове събра саралия с шам фастък на веригата „Сладкарници Недим“.
    Конкурсът „Изборът на потребителя“ бе организиран от Международен панаир Пловдив и асоциация „Активни потребители“. Наградите бяха връчени на специална церемония на 17 март вечерта.
    Своите отличия получиха и победителите в конкурса за дизайн на опаковка и за експозиционен дизайн, организиран от Националната асоциация за дизайн и реклама,  Организацията за управление и защита на авторски права ИЗА-АРТ и Международен панаир Пловдив.
    В раздел „Експозиционен дизайн“ журито връчи голямата награда „Кристален тетраедър“ на „Винпром Пещера“ за нейния щанд на „Винария“, който бе дело на дизайнера инж. Димитър Дулев. Грамоти взеха винарска изба „Румелия“ и дизайнерът арх. Иван Андонов, фирма „Рубин“ и Борис Йорданов.
    В раздел „Дизайн на опаковка“ бяха отличени „Винал“-Ловеч и инж. Николай Димитров за серията опаковки на вина „Пазва“, „Домейн Бойар Интернешънъл” и арх. Емил Кожухаров“ за серията опаковки „Код“, „Едуардо Миролио“ и художниците Красимир и Даниела Трифонови за серията опаковки „История без край, „Трейс ипома“ и дизайнерът Александър Радославов за цялостно представяне на фамилия опаковки.
    Вихрен Велков от ресторант „Четири сезона“ на Новотел-Пловдив  мина успешно през всички турове  и стигна до първото място в регионалния конкурс „Най-добър сомелиер на България 2012“, който се проведе за първи път. Петрана Груева от ресторант „Рубаят“ и Веселин Денизов от „Форум“ бяха класирани съответно на 2-о и 3-о място. 14 състезатели се бориха за „Чашата на триумфа“ в надпреварата, организирана от Българската асоциация на сомелиерите и винарска изба „Катаржина Естейт“.
    Винени турове с дегустации и СПА процедури в 4-звезден хотел спечелиха трима посетители на международните изложения “Винария“, „Фудтех“ и „Хорека Пловдив“. Георги Стойчев от Пловдив заминава на 4-дневна почивка  за двама, на 3-дневен отдих ще се наслаждава Валентин Иванов от Хасково, а на 2-дневен тур отива пловдивчанинът Наско Михов. Наградите бяха осигурени от Международен панаир Пловдив, където се проведоха трите изложби в дните от 15 до 18 март. Тази година гостите бяха с над 30% повече в сравнение с миналата.

На снимките:

Somelieri-1      Участничка в регионалния конкурс „Най-добър сомелиер на България 2012“ показва умения за декантиране на вино. Надпреварата се проведе в Международен панаир Пловдив.

Somelieri-2      Претендент за „Чашата на триумфа“ определя цвета на виното по време на кръга за дегустации на регионалния конкурс „Най-добър сомелиер на България 2012“, който се проведе в Международен панаир Пловдив.





Прочетено: 8842 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ЦЪРКВА social distance Цветя Пролет, кокичета сред тухли Черноморец Бургас МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. pepi Флора Бургас 2009 Pepi Мебелна Фабрика ДИЕЗ Коктейл
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development