Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаска гимназия реализира проект за деца със специални образователни потребности



26 Февруари 2012, Неделя



Професионална гимназия по туризъм Проф. д-р Асен Златаров – гр. Бургас спечели проект Учим и работим в полза на учениците със СОП в ПГТ. Партньор е катедра Специална педагогика при Софийския университет.

Проектът Учим и работим в полза на учениците със СОП в ПГТ е разработен през 2009 година и след преминаване през задължителните процедури за одобрение, вече е стартиран.

СОП = специални образователни потребности

Целта е подобряване качеството на професионалното образование и обучението в съответствие с потребностите на  ученици със СОП.

Специфични цели:
- Осигуряване на необходимите условия и ресурси за реализиране на процеса на интеграция на деца със специални образователни потребности - подкрепяща среда.
- Разработване на подходи за улесняване  на достъпа и засилване на мотивацията за включване в образователния процес на ученици със СОП.
- Повишаване квалификацията и обогатяване познанията в областта на специалната педагогика на масовите преподаватели.

Проектът включва специализирана подготовка на учители за работа с ученици със СОП, разработването на програми за обучение и развитие  в сферата на професионалната подготовка, подпомагане на образователния процес на учениците  – развитие на интегрираното и включващото обучение. Първата целева група от преподаватели по общообразователни и специални предмети ще бъде подробно и методично запозната със спецификата на обучението на децата със СОП, с особеностите на различните типове обучаеми и с най-актуалните методи и форми за комуникация с такива лица в процеса на професионалното училищно обучение. Тези занятия ще се провеждат от лектори от СУ „Св. Климент Охридски” в семинар и занятия в извънработно време и ще са съобразени изцяло със задачите и целите на проекта.  Успоредно с това ще се подготвя софтуерният продукт – учебни помагала по изучаваните специалности. Етапите на проекта ще бъдет отразявани в регионалните медии и интернет сайтове. Готовите образователни продукти ще бъдат използвани от учителите в практическата им работа с учениците със СОП, а финал на проекта ще е открита за всички желаещи демонстрация на професионални умения и практики от учениците със СОП.



Прочетено: 5172 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 pepi Бургаският кей газ 2 Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи парцалки 3 Рибарският пристан в Созопол БГ СМЕШКИ Фрагмент от сграда в Бургас Бул Христо Ботев в Бургас ремонт носачи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development