Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приморско - конкурс за регионални вина



15 Февруари 2012, Сряда



Трифон Зарезан беше отбелязан в Приморско с конкурс за регионални вина

Още един общински пресцентър заработи активно - този на Община Приморско.

Конкурс за регионални вина в чест на Трифон Зарезан е начало на традиция в Ново Паничарево., Община Приморско. 11 местни винопроизводители премериха градуси.

Тричленно жури прецени всяко едно от участващите вина по цвят, бистрота, аромат, основен вкус и остатъчни нотки. Най-добро за 2012 се оказа виното на Тодор Димитров, а Тодор Акнаполиев и Димитър Георгиев си поделиха второто и третото място. Кметът на община Приморско- д-р Димитър Германов бе специален гост на конкурса. Д-р Германов с удоволствие се включи в журирането на участващите в конкурса вина и сподели пред присъстващите амбициите на местната власт максимално да стимулира частните производители на вино в региона, както и да оказва навременна подкрепа в прилагането на добрите европейски практики. Освен, че в района на Приморско се отглеждат най-добрите български сортове десертни и винени лозя, голямото количество слънчеви дни в тази част определя и висок захарен градус на гроздето. Така лозарите в Приморско могат да се похвалят с отлични условия за добиване на продукция на световно ниво. Именно заради високите качества на виното от този район, според експерти е възможно в най-скоро време Приморско да регистрира местни марки бутикови вина.

Освен член на журито, кметът д-р Димитър Германов бе и избраникът на местното горско стопанство да извърши ритуалното зарязване на лозите. Плодородна и успешна година пожела на присъстващите д-р Германов. Тържества в с. Веселие продължиха празника на лозарите. Малко по-късно в Приморско бе организирано ритуално шествие. Десетки граждани се стекоха в местността Узунджата, където в лозовите масиви на известния винар Атанас Киров традицията за честване на Трифон Зарезан беше спазена.  Честта да извърши празничната резитба се падна на секретаря на общината Мария Георгиева.



Прочетено: 5036 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
грее грее Цвете Кедрите Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови wellcome to bourgas КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС газ 2 Залез Калиакра Езикови курсове от учебен център „СИТИ“
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development