Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Образование // Бургас
Бургаските студенти с нова придобивка

Лаборатория за възобновяеми енергийни източници в Бургас



Лаборатория за възобновяеми енергийни източници в Бургас
Ключови думи: Бургас, възобновяеми енергийни източници, Технически университет, лаборатория в Бургас
05 Февруари 2012, Неделя



Новите алтернативни източници на енергия ще изследват бургаските студенти

В Университет ''Проф. д-р Асен Златаров''- Бургас се откри „Лаборатория за възобновяеми енергийни източници”, с ръководител доц. Димитър Парашкеров. Използвани са различни възможности за набавяне на материална база за учебна и научно-изследователска дейност в областта на възобновяемите енергийни източници. Резултатът е разработка на хибридна захранваща система (соларни панели и ветрогенератор) монтирана на покрива на Техническия колеж. Отчитането на параметрите на тези възобновяеми източници става в зависимост от метеорологичните условия.
По време на обучението си по специалност „Възобновяеми енергийни източници” студентите извършват луксамперни, спектрални и термични измервания, както и такива с горивни клетки.  Двамата магистри Мирослав Киряков и Стоян Иванов защитиха успешно дипломни работи в тази област.
В Лабораторията по възобновяеми източници се извършва и научна и изследователска дейност, в областта на тънкослойните фотоволтаици и надежността на източниците на възобновяема енергия.
Лабораторията  има създадени партньорски връзки с Университети и научни звена както в страната, така и в чужбина.
Намаляващите запаси на изкопаеми енергийни ресурси вследствие на изчерпване им, увеличеното потребление на енергия, неблагоприятните климатични промени, замърсяването на  въздуха и водата  налагат търсенето на възможности за намаляване на енергийното потребление и разработка на нови, опазващи природната среда източници на енергия. В този дух е поставената от ЕС цел до 2020 г. 20 % от потребяваната в Европа енергия да бъде от възобновяеми енергийни източници. В изпълнение на тази цел освен национални и ведомствени звена в  всеки престижен европейски  университет се създават катедри и лаборатории за обучение, разработка и използване на нови енергийни източници.



Лаборатория за възобновяеми енергийни източници в

Лаборатория за възобновяеми енергийни източници в
Прочетено: 6996 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджа през есента Елена МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Извилистая жизнь дерева ГРАФИЛА 2009, Бургас Казан за топло Река Сена, Париж от Бутик Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Лятото Пътна помощ Флора Бургас 2009 Залив край Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development