Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Наградиха победители в конкурс на европейска тематика за ученици



04 Февруари 2012, Събота



Мария Неделчева награди победителите в конкурса на европейска тематика за ученици от Русенска област

На 4 февруари 2012 г. Европейския информационен център на евродепутата Мария Неделчева в град Русе бе домакин на церемонията по награждаване на лауреатите в конкурса на европейска тематика. В творческото състезание се включиха десетки ученици от 5 до 12 клас, разделени в три възрастови категории: 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.
"Най-хубавите ми срещи са именно тези, в които се срещам с младите хора. Успяхте силно да ме впечатлите с творбите си", приветства българският евродепутат гостите и участниците в конкурса.  Като причина за избор на темата за солидарността М. Неделчева посочи факта, че 2012 година е определена за Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията. "Солидарността е основна европейска ценност и не може да я ограничим само в отношенията между отделните личности. Тук става дума и за взаимната подкрепа, разбирателството и толерантността между отделните поколения, общности и държави", заяви тя.
Следващите две теми в конкурса бяха тематични за област Русе и свързани с река Дунав. Като аргумент за избора им Мария Неделчева посочи, че е важно младите хора от целия дунавски регион да бъдат насърчени и подпомогнати да общуват много активно помежду си, насочвайки вниманието им върху междукултурния диалог. "Диалогът между културите е много важен, няма по-силен носител на ценности от езика и затова трябва да познаваме езиците на другите държави и техните култури. Трябва да се отнасяме с уважение към културните ценности на  другите народи, защото можем само да се учим от тях".
Евродепутатът изненада участниците в конкурса, като присъди в две от категориите вместо по три, по пет първи награди.
В категорията на учениците  5-7 клас,  които имаха задача да изпратят снимка или рисунка на тема „Моята приказка за солидарността”, първите места заеха Цветелина Иванова, Милен Минчев, Кристиян Маринов, Тифани Костова и Никол Стефанова. Наградата за тях е посещение в курортно селище Паничище и Седемте рилски езера. С поощрителни награди в тази възрастова  категория бяха отличени Селин Шефкет, Десислав Пенчев,Симона Димитрова, Бетина Тодорова и Гамзе Фариева, които ще участват в тържествата по случай 9 май - Деня на Европа, в столицата.
Есеистични дарби трябваше да покажат децата от 8-10 клас, които твориха по темата "Междукултурния диалог в регионите по река Дунав". Тук първенците са  Иво Иванов, Габриела Михайлова и Теодора Минчева с награда тридневна визита в Европейския парламент в Брюксел. В тази категория също имаше поощрителни награди, носители на които са Нели Игнатова, Кямиле Шабанова, Даяна Илиева и Емилияна Тентениева - те  ще бъдат част от групата, която ще посрещне празника на Европа в София.
 
Третата възрастова категория включваше учениците 11-12 клас, чиято задача беше да изработят презентация на тема „Дунав – реката на Обединена Европа”. Печелившите, които ще посетят Брюксел са Ванина Дацова, Илиян Петков, Калоян Димов, Нелина Русанова и Христина Сярова. С поощрителни награди бяха отличени Мерилин Стоянова, Кенан Нехад, Ралица Спирова, Росица Симеонова и Светлозар Обрешков.


Прочетено: 5114 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Цветя Алуминиеви парапети Промоция Aerogara Byrgas Преминаването забранено! място и за влюбени Флора Бургас 2009 Аз И Брат ми  с децата . Барселона Залив край Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development