Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Цоня Дражева, директор на Музея в Бургас полуучи приз



Константин Гребенаров награди Цоня Дражева
Ключови думи: Цоня Дражева, Бургаски музей, Бургас, Константин Гребенаров, Цоня, Дражева, Гребенаров, награда
02 Декември 2011, Петък



Областният управител на Бургас награди Цоня Дражева, директор на Регионалния исторически музей. Отличието се връчва на изявени личности в регион Бургас за втора поредна година

Цоня Дражева, Директор на Бургаския музей, получи Почетен знак на Областния управител за принос в обществено – икономическото развитие на област Бургас.

Константин Гребенаров връчи за втори път Годишна награда на Областния управител – Грамота и Почетен знак.

Отличието се дава на изявени личности от региона за заслуги в успешното социално, културно и икономическо развитие на Бургас.

Наградата за 2011 година получи Цоня Дражева – директор на Регионалния исторически музей, в присъствието на кметовете и председателите на Общински съвети от областта, медии, приятели и колеги на археоложката.

Цоня Дражева близо 33 години активно работи като археолог, участва в научни колективи и ръководи редица археологически разкопки и открития в област Бургас, сред които: Археологически резерват „Деултум - Дебелт”; Средновековната крепост Маркели край Карнобат; Средновековния манастир Св. Йоан Кръстител на остров Св. Иван, Созопол, където участва в откриването на мощите на Йоан Кръстител. С нейно съдействие са създадени общински музеи в Малко Търново, Средец, Поморие, Царево. С името й се свързват още редица научни публикации, научнопопулярни филми и авторски предавания.
„Постиженията на г-жа Цоня Дражева в сферата на археологията, развиването на туризма и популяризиране на област Бургас са огромни и днешната награда  символизира нашата признателност и възхищение към ентусиазма и професионализма, които тя влага в работата си”, сподели Гребенаров мотивите за решението именно тя да получи Годишната награда на Областния управител.
От своя страна Дражева сподели, че никога не е работила за награди, но е щастлива и развълнувана от отличието и го приема едновременно, като оценка за дългогодишния си труд и начин да увлече повече млади хора по магията,  наречена археология.
В Годишната среща на областния управител участие взеха заместник областните управители Златина Дукова и Златко Димитров  и главният секретар на администрацията – Милена Лакова. След тържествената част срещата продължи с отчет за двугодишната работа между регионалната и местната власт. 
„Областна администрация Бургас винаги е била отворена и винаги сме протягали ръка за сътрудничество с общинските администрации и съвети. Убеден съм, че този добър диалог помежду ни ще продължи и занапред, защото когато има разбирателство има решение на всеки проблем. Вашият успех ще бъде и мой успех”,  с тези думи Гребенаров се обърна към новоизбраните кметове и председатели на Общински съвети, които днес за първи път от встъпването си в длъжност се събраха на обща среща.
Годишната работна среща и Годишната награда на Областния управител са две събития, които Гребенаров  наложи в началото на своя мандат и които има за цел да превърне в традиция.




Цоня Дражева, директор на Музея в Бургас полуучи п

Цоня Дражева, директор на Музея в Бургас полуучи п
Прочетено: 7120 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
трансвагон бункер Рибарският пристан в Созопол съботно кафе Pepi морето и ние Конкур глазами зрителя созопол Тройно дестилирана украинска водка Старите бургазлии разказват МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development