Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БТПП и Федерацията на научно-техническите съюзи искат съживяване на инженерните науки и финансиране на иновации



Българската търговско-промишлена палата, БТТП, Федерацията на научно-техническите съюзи, НТС, ТНТМ, инженерни науки, иновации
Ключови думи: Българската търговско-промишлена палата, БТТП, Федерацията на научно-техническите съюзи, НТС, ТНТМ, инженерни науки, иновации
04 Август 2011, Четвъртък



Българската търговско-промишлена палата (БТТП) и Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС) се обединяват за възстановяване на традциите в инженерните науки и иновациите. Вече е налице договорка да бъде изготвен нов Меморандум към действащото Споразумение между двете организации.

Цветан Симеонов отправи покана до ФНТС за участие в Съвета по иновации при Палатата. Разгледани бяха възможностите за участие със съвместни проекти по подходящи програми на ЕС.
От страна на Федерацията на научно-техническите съюзи беше предложено БТПП да участва в “Технологичен форум” през месец ноември  по проблеми на бизнеса, проучвания за изследване и технологиии.
Двете неправителствени организации ще си сътрудничат в обучение и тестване по програмата на European Computer Driving License (Европейски сертификат за компютърни умения).  /ECDL/. Федерацията притежава лиценз за Сертификационната програма.
На срещата бяха коментирани и идеи за съживяване на фундаменталната наука чрез участие в Национална програма за фирми с ясни приоритети в областта на научните изследвания и иновации и за тяхното прилагане.
БТПП и Федерацията на научно-техническите съюзище работят за изготвяне на предложение до държавните органи да се търсят пътища за съживяване на инженерните науки, финансиране в иновации за скъсяване на пътя от идеята до внедряване на крайния продукт.


Прочетено: 10667 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Коктейл Декоративни дървени конструкций Дива свиня зад решека Мото клуб Родното небе оферта заем Алуминиеви парапети Промоция Гиацинт Йордановден 2011, Бургас - от Тина хотел приморец Строеж с кран
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development