Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Зам.кметът на община Бургас Лорис Мануелян откри решителната фаза в Ариана Аматьорска Лига в Бургас



29 Юли 2011, Петък



Днес в Бургас започна решителната плейоф фаза в турнира Ариана Аматьорска Лига. Новият шампион на Ариана по футбол ще бъде определен тази неделя измежду 24-те отбора-участници във втория етап на надпреварата край морето.

Футболистите от Бургас стъпиха на мобилния футболен стадион „Ариана Арена” на пл. „Тройката”, а зам.кметът г-н Лорис Мануелян даде начало на спортното предизвикателство, като изпълни първия удар в мача между отборите на „Марс” и „Аврора”, завършил при равен резултат 1:1.
От днес до неделя любителите на футбола ще наблюдават срещите от Ариана Аматьорска Лига в Бургас. Зам.кметът Мануелян откри надпреварата и призова отборите към оспорвана, но коректна борба по пътя към финала: „Искам да благодаря на организаторите от Ариана за този чудесен футболен празник, който ще наблюдаваме в следващите три дни в Бургас. Отдавна градът ни не е бил домакин на футболни емоции с такъв голям спортен заряд за състезатели и зрители. Пожелавам на отборите игра в духа на феърплея и най-добрите тимове на Бургас да представят с успех града ни на финалите във Варна“.  

132 отбора с над 1300 непрофесионални футболисти стартираха надпреварата за първенец на Бургас миналата седмица. След изиграването на квалификациите, 24-те най-добри състава ще играят в решителната фаза на турнира през следващите три дни. Напред продължават съставите на „Бенмар” (миналогодишен шампион), „Партизан Каблешково”, „Братя Пауър”, „Равнец”, „Русокастро” и др. Програмата предвижда в днешния и утрешния ден мачове по групи. В неделя предстоят четвъртфиналите, полуфиналите и финалите. Малкият финал за
3-то и 4-то място започва на 31 юли в 16.00 часа, а
големият финал - в 16.40 часа.  

Стадионът „Ариана Арена” е без аналог досега в България.
Съоръжението разполага с трибуни за 500 души в жълт цвят,
подобни на тези през летните олимпийски игри в
Лондон през 2012 г.; изкуствена тревна настилка от
най-ново поколение; специално проектирано за мобилното
игрище осветление за безпроблемно провеждане на

 

двубоите в по-късен час. Организацията по провеждане на футболното мероприятие в града се осъществява с подкрепата на община „Бургас”.
Турнирът Ариана Аматьорска Лига се провежда за втора поредна година. Бургас е седмият град, в който се състоят срещите на непрофесионалните футболисти, след Стара Загора, Плевен, Пловдив, София, Благоевград и Русе. В миналогодишното издание в черноморския град участваха 76 аматьорски отбора, а сега техният брой е двойно по-голям. Организаторите от Ариана отчитат изключителен интерес към регионалните издания Ариана Аматьорска Лига през 2011 г., в които са се включили точно 11320 участници от 7 града до момента.

Най-продаваната бира от 2009 г. у нас отново дава уникалния шанс на един непрофесионален отбор да срещне футболния шампион на България за сезон 2010/2011 – отборът на Литекс. Достигналите до финал в Бургас два отбора ще представят града на големия заключителен турнир във Варна през септември. Победителят в него ще се изправи в приятелски мач срещу шампионите от Литекс. Успоредно с провеждането на Ариана Аматьорска Лига, през 2011 година любимата бира предоставя възможността на един аматьор сред всички отбори-победители в съответните градове да стане част от професионалистите. Талантът на турнира ще изкара няколкоседмичен пробен период в лагера на Литекс. Той ще бъде избран на базата на специфични критерии, с тристранно гласуване от представители на БФС, Ариана Аматьорска Лига и Литекс.

За да бъдат в течение с най-актуалната информация за Ариана Аматьорска Лига и любопитни спортни новини, футболните фенове могат да следят обновения сайт http://www.ariana.bg/, както и фен страницата на марката във facebook.




Ариана Аматьорска Лига в Бургас

Ариана Аматьорска Лига в Бургас

Ариана Аматьорска Лига в Бургас

Ариана Аматьорска Лига в Бургас

Ариана Аматьорска Лига в Бургас
Прочетено: 5808 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Spirit of Burgas Декоративни дървени конструкций Флора Бургас 2009 Бургаският кей Духовности паметникът на Руската армия евро 2008 Кокили за Строители Лилиум
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development