Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Защо Българите предпочитат да живеят в Испания18 Юли 2011, ПонеделникИзследване на миграционния модел в Испания представят икономистите на БАН

Екипът от учени е проследил защо българите предпочитат да живеят там и какъв е техният имуществен, трудов и образователен статус.

Защо българите предпочитат да емигрират в Испания, колко трайни са намеренията им да се установят там за постоянно и какъв е техният имуществен, трудов и образователен статус ще представи утре екип на Института за икономически изследвания на БАН.

Изследването е част от проекта: „Българската диаспора в Западна Европа – трансгранична мобилност, национална идентичност и развитие”, финансиран от Фонд „Научни изследвания”, съобщи доц. Веселин Минчев, заместник-директор на Института и ръководител на екипа.

Според него данните от тази година са съпоставими с идентично проучване на българите в Испания през 2007 г., както и с проучванията на екипа на завръщащите се от чужбина и на потенциалната емиграция в страната. Това позволява да се проследи миграцията в развитие – има ли промяна в начина на заминаване, в какви фирми работят сънародниците ни в Испания, каква е секторнатата им заетост, финансово състояние, самочувствие и др.
Проучването се реализира от екип учени от БАН, УНСС, ЮЗУ „Неофит Рилски” и London Metropolitan University. То ще бъде представено на 19 юли, вторник, в Националния Пресклуб на БТА от 11:00 до 12:00 часа.Прочетено: 7878 пъти


Сподели в социалните мрежи
Добави в Svejo
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Следобедно кафе Spirit of Burgas червено Рмонтиране(рециклиране) Шарнирни болтове Конструкция моите цветя къща на 20км от бргас Spirit of Burgas Мебелна Фабрика ДИЕЗ Pepi Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
31
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
01
02
03
04


   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development