Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димитър Димитров - Херо: Искам да играем добър и приятен футбол и да върнем публиката на стадиона в Бургас



Димитър Димитров - Херо: Искам да играем добър и приятен футбол и да върнем публиката на стадиона в Бургас
Ключови думи: Димитър Димитров, Херо, селекция, футболисти, Бургас, Черноморец, Черноморец Бургас
21 Юни 2011, Вторник



Димитър Димитров: Желанието ми е основата на Черноморец – Бургас да бъде изградена от български момчета! Искам да играем добър и приятен футбол и да върнем публиката на стадиона

Непосредствено преди първата тренировка на отбора на „Черноморец – Бургас”, старши треньорът Димитър Димитров се срещна с журналисти и отговори изчерпателно на техни въпроси. В интервюто са включени въпросите на различни медии.

-    Господин Димитров, какво си пожелавате преди началото на подготовката?
-    Пожелавам си здраве за мен и футболистите, късмет, по-малко  контузии и добро представяне в първенството, което обаче е следствие от добрата работа в подготвителния етап, който сега започваме. Съществена роля за това ще изиграе и селекцията, която ще направим до началото на шампионата.

-    Какви футболисти очаквате да пристигнат на проби през следващите дни?
-    Очаквам шестима футболисти, които ще дойдат в сряда. Те са чужденци и ще бъдат тествани в продължение на няколко дни, за да можем да преценим, дали някои от тях ще продължат с нас или не. Това е до лагера във Велинград. След това също ще идват хора на проби, т.е. селекционният процес ще продължи почти до началото на първенството. Закъсняхме малко със селекцията и ще ни бъде тежко, но ще трябва да се справим с трудностите.

-    Къде се крие причината за забавянето на трансфера на Старокин в Левски?
-    Причината е в една контузия на Сашо Киров, която е сериозна и това забавя финализирането на трансфера.
-    Кои са новите футболисти, които участват в първата тренировка на отбора?
-    Това са Венци Христов, Борислав Балджийски, Янко Георгиев. Очакваме и новите играчи, които ще дойдат до няколко дни. Ще проведем разговори с тях и ще преценим възможностите им. Кишишев също поддържа форма с нас, той ме помоли за това и аз разбира се му дадох съгласие. Групата ще бъде динамична до началото на първенството в този подготвителен процес, и ще бъде тествана и оформена. Също така в тренировките предстои да се включат  и няколко футболисти от Поморие, но тъй като те играха мачове до миналата седмица, съм им дал възможност за малко по-дълга почивка.

-    Може ли да кажете като брой, колко ще бъдат те?
-    Това не е важно, повтарям, че в подготвителния период ще тествам всички играчи – и българи, и чужденци като от тях ще избера най-добрите, тези които смятам че ще ни бъдат най-полезни.

-    Няколко думи за новия французин в отбора.
-    Соке Нзинга идва от втора дивизия на Франция. Играл е в „Брест” като ляв външен халф. Ще го тестваме по време на подготовката и ще преценим дали ще разчитаме на него в бъдеще.

-    Къде ще падне акцентът по време на лагера във Велинград?
-    Нормално ще наблегнем на базисната и физическата подготовка. Същевременно ще работим и върху тактиката и оформянето на стила ни на игра, избистрянето на състава, изчистването на функциите на отделните футболисти. Ще тренираме на терена в Ракитово, който е в много добро състояние.

-    Господин Димитров, големият брой чужденци в „Черноморец – Бургас” досега не се възприемаше добре от публиката. Вие ще промените ли нещо в тази посока?
-    Желанието ми е основата на състава да бъде изградена от български футболисти, но виждате че тъй като закъсняхме сме затруднени със селекцията. Въпреки всичко ще търсим и чужденци, с чиято помощ да изградим гръбнака на състава ни. Но пак казвам - в основата ще бъдат българските момчета, които са тук в момента.  Ще привличаме и млади футболисти, които постепенно ще интегрираме в първия състав.
-    Какви ще бъдат целите Ви в предстоящото първенство?
-    Несериозно ще бъде да говорим за високи цели, тъй като виждате, че започваме почти от нулата да градим базата и състава. Целта ми е да изградим добър отбор, който да играе приятен и добър футбол, а ако говорим за сериозни цели – то реално ние трябва да ги търсим през следващите шампионати.



Прочетено: 5598 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
врабец Ива цвят Бургас, ФЛОРА 2009 Пролет на село Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Тухлена селска къща Бургаският мост през 2011 г. Казан за топло Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Зима в Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development