Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сделките по време на Кантонския панаир са съизмерими с БВП на България



БТПП днес получи официална покана от ръководството на Кантонския панаир за посещение по време на изложението
Ключови думи: външна търговия, Кантонски панаир, Китай, БТПП
21 Юни 2011, Вторник



Китайският панаир за внос и износ Canton Fair има ключова роля за развитието на външната търговия на Китай и икономическата комуникация

20 юни 2011 г. Българската търговско-промишлена палата, Китайският център за външна търговия и Посолството на Китайската народна република в София организираха представяне на Кантонския панаир в Китай. 110-тото издание на изложението ще се проведе в периода 15 октомври – 4 ноември 2011 г. в провинция Гуанджоу, Китай.  Китайският панаир за внос и износ „Canton Fair” има ключова роля за развитието на външната търговия на Китай и икономическата комуникация. Създаден през 1957 година, този важен канал на китайската външна търговия заема първо място сред изложенията в Китай. Организира се от Китайския център за външна търговия всяка пролет и есен.

Посланикът на Китай в България Н.Пр.Гуо Йеджоу приветства участниците в презентацията – повече от 150 представители на българския бизнес и сподели, че България е важен партньор за Китай. Представата за България в Китай е като страна на виното, розовото масло и киселото мляко. Освен това посланикът наблегна на факта, че през 2010 г. в сравнение с предходната година се отчита нарастване на стокообмена между двете страни с 18%. Увеличението се дължи главно на нарастването на българския износ със 84%.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се обърна към участниците в презентацията и каза, че е имал ползотворна среща с г-н Уан Джуншън, зам.председател на Китайския център за външна търговия. На нея е отбелязало успешното изпълнение на договора от 2009 година между БТПП и Китайския център и се е затвърдило убеждението, че българският бизнес трябва да направи усилия да бъде представен в Китай, за да може да разшири своя кръгозор и да увеличи възможностите си да продава свои стоки, а защо да не и да купи подходящи конкурентно способни продукти от Китай.

Обемът на сделките, които се сключват по време на Кантонския панаир е съизмерим с БВП на България – напомни г-н Симеонов.

„Използвам случая да изпратя още едно послание към българските среди, в това число и научния сектор – като че ли забравихме че панаирите са възможност да покажем и своите новости, било в производството, било в науката. Значението на излагането на иновативен продукт има две насоки – на първо място - може да се намери финансиране, даже и за научния сектор. Китайските предприемачи през последните години доказаха, че са с доста динамични и бързи  решения  за въвеждане на иновации”. Председателят на УС на БТПП констатира, че веднъж показана на панаир една иновативна разработка запазва приоритета на изложителя и ако по-късно се стигне до спор чия е иновацията и на кое име да се регистрира патентът.

Накрая съобщи, че БТПП днес получи официална покана от ръководството на Кантонския панаир за посещение по време на изложението, което ще бъде представено в периода 15 октомври – 4 ноември тази година. Съвсем скоро конкретните условия за участието ще бъдат предоставени чрез е-mail и директно на сайта на палатата.

Зам.председателят на Китайския център за външна търговия - Уан Джуншън направи представяне на изложението. Това е панаирът с най-дълга история, най-голяма величина, с най-голямо разнообразие и с най-добър бизнес оборот. Повече от 200 000 чуждестранни купувачи от 209 страни са посетили последното 109-то издание на панаира, което обяснява и постигнатия бизнес оборот над 36 милиарда щ.д. Това е ръст с 5,8% в сравнение с предходното издание. Над 20 000 Китайски фирми взимат участие всяка година след подбор от хиляди желаещи. Над 150 000 вида китайски и чуждестранни продукти се представят на изложението, като всяка година 40% от всички представени продукти са нови. Кантонският панаир отразява както напредъка и развитието на външната търговия на Китай, така и защитата на интелектуалната собственост на изложението. На 110-я Кантонски панаир ще има над 58 000 щанда с китайска и чуждестранна продукция. По традиция се организира специална изложбена зона за вносни стоки.

Участниците в презентацията получиха покана да участват или да посетят 110-я Кантонски панаир в Китай и да изберат стоките с надпис „произведено в Китай”.


Прочетено: 4838 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Попрошайка воробей Забранено за нудисти Бургаският кей Под И Над Театър за драма. опера и балет, Бургас Флора Бургас 2009 Кафе Карамел ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК съботно кафе Морска градина Бургас 5 Vision
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development