Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Островът на Камен Калев е островът на въпросите в Кан



19 Май 2011, Четвъртък



На 16.05.2011 в зала Theatre Croisette беше премиерата на новия български филм ОСТРОВЪТ на Камен Калев в рамките на 64тото издание на кинофестивала в Кан.


Събитието протече повече от обещаващо при препълнена зала, бурни аплодисметни и с участието на голяма част от актьорския и продукционния екип на филма
Не само за гостите, но и за голяма част от присъстващия актьорски екип – Леисия Каста,Бойка Велкова, Туре Линдхардт, Иван и Андрей, Слав Танев  това беше първата прожекция на филма. Всеки беше нетърпелив да види финалното копие след всички довършителни работи в Швеция. Напрежението подсилиха и хилядите противоречия и въпросите, които филма зададе след  предпремиерните  прожекции предназначени за френските медии, кинокритици и дистрибутори.
От възхищение до тотален шок варират мненията на публиката и критиката. Дали заради жанровите особености от драма през трилър, та до комедия или заради темите, които филма засяга,  някой сравниха Калев с Дейвид Линч, други развълнувано коментираха перфектната игра на актьорите. Силен акцент беше поставен върху безупречната игра на Летисия Каста в ролята на Софи. Безспорно е мнението, че това е най – силната роля на актрисата в киното, а самата тя не скри желанието си да работи и завбъдеще с нашия режисьор.
Филмът впечетли критиците с визуалното си богатство операторски почерк.
Сериозно впечетление направи и българската актриса Бойка Велкова с безспорния си талант и  абстрактна роля, а Любен Дилов както винаги разсмя публиката.
Очакваме премиерата на „Островът” по българските кина през октомври.


Прочетено: 7464 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджанска гора Жреци на музите 2009 Графила 2009, Бургас етюд 01 парапетът до Конкурс прическа Бургас 2009 Морската градина в Бургас жълто и сиво 2 Мой хороший знакомый из Бургаса
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development