Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Бургас децата отбелязаха Деня на българския спорт със стрийтбаскет и игри



15 Май 2011, Неделя



ЦДГ Вълшебство, Бургас, продължи традицията, отбелязвайки Деня на българския спорт със стрийтбаскет и игри.


 Спортният празник се проведе в неделя, в двора на градината, като основен акцент беше турнирът по стрийтбол. В него участваха петгодишни момчета и момичета от 32 отбора. Това бе и първото официално състезание за спортистите, с треньор Костадин Костадинов. Те мериха сили на новооткритата баскетболна площадка в двора на учебното заведение. Младите състезатели демонстрираха сериозни познания в баскетболната игра.
Към празника на малчуганите се присъединиха част от баскетболистите на “Черноморец”, както и техният старши треньор Дечо Коешинов. На терена на модерното съоржение излюзоха капитанът на бургазлии Димитър Рошманов, Ростислав Алексов, Константин Коев и Андрей Илиев.
Сред официалните лица бяха Георги Даутев- старши експерт по ОСО към РИО- Бургас, Николай Станков- представител на Дирекция Образование и демографски въпроси към общината, и представителят на БК “Черноморец” Иван Атанасов.
Талисманът Боли-Болчо и директорката на ЦДГ “Вълшебство” Катя Мишева откриха надпреварата на спортната площадка, а началото на стрийтбол турнира даде старши треньорът Дечо Коешинов.
И докато на изкуственото тревно покритие се играеха двубоите, родители и деца, под ръководството на учителите, се състезаваха в разнообрани спортни игри.
Състезанието завърши с турнир по народна топка между учители и родители, който бе спечелен от преподавателите в ЦДГ “Вълшебство”.
Всички участници в спортния празник получиха грамоти, осигурени от спонсорите- завод “Победа”, “Кока-Кола” и “Бултур” ЕООД.


Прочетено: 6760 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Журналистка Флора Бургас 2009 Несебър Конкурс прическа Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Община Бургас Цветы луговые бургаска среща Данил Салат дьо Шоп Цвете
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development