Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - Австрийци проявяват интерес към обучението по туризъм в Бургас



Визитата на посланика на Австрия е по покана на Община Бургас по повод концерта в Бургас, който е част от 15-те Австрийски музикални седмици в България.
Ключови думи: Бургас, Райвегер, Австрия, концерт
11 Май 2011, Сряда



Посланика на Република Австрия Негово превъзходителство Герхард Райвегер посети Бургас. Той беше придружен от Мария Нейкова – председател на Виенския клуб в София

Визитата на посланика на Австрия е по покана на Община Бургас по повод концерта в Бургас, който е част от 15-те Австрийски музикални седмици в България.

Посланик Райвегер бе запознат с възможностите за инвестиции, които предоставя Бургас и по-големите инвестиционни проекти – развитието по проекта „Интегриран градски транспорт”, изграждането на АМ „Тракия”, модернизацията на пристанището и старта на реконструкцията на жп отсечката Пловдив-Бургас.

Обсъдиха се възможностите за съвместно сътрудничество в сферата на културния, кулинарния и екологичния туризъм и установяване на връзки между професионалните училища по туризъм в двете страни.

Веднага след срещата кметът Димитър Николов и Н. Пр. Герхард Райвегер взеха участие в пресконференция по повод концерта в Бургас под надслов „Музика по течението на Дунава”. Посланикът разказа, че в него ще бъдат включени произведения на Лотар Кемптер, Франц  Доплер, Джордже Енеску, Панчо Владигеров, Филип Кутев и Франц Шуберт, които ще бъдат изпълнени от световно известните музиканти Дитер Флури /флейта/ и Мария Принц /пиано/.

В края на брифинга, кметът Николов подари картина от бургаския художник Фоти Фотев на посланик Райвегер, който сподели, че като жител на планинска държава, каквато е Австрия, морето крие голямо очарование за него.

 



Прочетено: 3296 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Три девойки ученички Отровни гъби Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Александропулис, юни.2007 Черноморец Бургас Великолепието на Париж от Бутик Кедрите през гората, до морето Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Най-тъжната ми снимка... Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development