Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фондация Биоразнобразие организира обучение за земеделците от Странджа



Фондация Биоразнобразие организира обучение за земеделците от Странджа
Ключови думи: Странджа, Бургас, биоразнообразие, животновъди, земеделци
03 Май 2011, Вторник


Автор: Радостина Ценова

Фондация Биоразнообразие организира в Царево обучение за земеделските производители от Странджа как да кандидатстват за плащания по Натура 2000 за земеделски земи.

Независимо от тежкия момент за селското стопанство в Странджа, запазването на традиционното земеделие и животновъдството са ключови фактори за поминъка на хората и за опазване на ценното биоразнообразие на територията.

През април Българска Фондация Биоразнообразие организира среща в Бургас. По молба на Областна дирекция Земеделие – Бургас сега се организира такава и за регистрираните земеделски производители от района на Странджа.

Очакваме всички заинтересовани на 04.05.2011 г. (сряда) в Читалище „Г.Кондолов” - град Царево от 10:30 ч. Лектор отново ще бъде експертът по Агроекология от БДЗП – Димитър Плачийски. Съдействие за организирането на срещата оказаха както колегите от Областна дирекция „Земеделие” – Бургас, така и от Община Царево.

Целта на обучението е участниците да бъдат запознати основно с мярка 213 за плащания по Натура 2000, както и с условията за кандидатстване и получаване на компенсации, ако поддържат земята си в добро земеделско и екологично състояние. При интерес от тяхна страна ще бъде представена и възможността за компенсиране на земеделците по мярка 214 „Агроекологични плащания” към Програмата за развитие на селските райони.

По време на обучението земеделските производители ще имат възможност да зададат и обсъдят въпросите, които ги притесняват и вълнуват. Ще участват представители на Дирекцията на Природен парк „Странджа”, на Областна дирекция „Земеделие” - Бургас и на общинските офиси в Царево и Малко Търново. Организаторите са подготвили презентациите и на хартия.

Обучението е част от дейностите на БФБ в района на природен парк „Странджа” в подкрепа на природосъобразните бизнеси и се осъществява в рамките на проекта „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”, осъществяван с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.



Прочетено: 4266 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кукерландия 2011, Ямбол Полет Осенний натюрморт Часовникът на димитров ден АВТОСЕРВИЗ Бургаска къша Международен Семинар на фризьорите София Забранено за нудисти Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development