Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

На крачка сме от намаляване на административната тежест за селскостопанските производители



Европейските статистики за трайните насаждения
Ключови думи: Мария Неделчева, селскостопански производители, Европейски статистики, трайни насаждения
03 Май 2011, Вторник



Докладът за Европейските статистики за трайните насаждения е първия законодателен доклад на Комисията по земеделие и развитие на селските райони след влизането в сила на Лисабонския договор

Комисията по земеделие и развитие на селските райони прие с мнозинство доклада на българския евродепутат от групата на ЕНП/ ГЕРБ Мария Неделчева  относно "Европейските статистики за трайните насаждения".  Мария Неделчева получи мандат от своите колеги да преговаря със Съвета и Комисията от името на Европейския парламент.

Докладът за Европейските статистики за трайните насаждения е първия законодателен доклад на Комисията по земеделие и развитие на селските райони след влизането в сила на Лисабонския договор. Според Мария Неделчева този факт, също както и нуждата от надеждни статистики при изготвянето на бъдещите политики  в сферата на земеделието придават голямо значение на доклада.

При изготвянето на доклада Мария Неделчева се концентрира върху намаляването на административната тежест за селскостопанските производители. "Самата Комисия е направила големи усилия, за да намали административната тежест за селскостопанските производители в ЕС, но с моите поправки имах желанието да отида по-далеч като изключих най-малките стопанства - тези под 2 хектара - от обхвата на Регламента." коментира българският евродепутат и сподели, че този праг е добър компромис между намаляването на административната тежест и бюрокрацията и гарантирането на надеждността на статистиките. "С един по-голям праг рискуваме част от производство да попадне в сивата икономика." предупреди в изказването си Мария Неделчева преди започването на гласуването.

Освен това Мария Неделчева наблегна на нуждата от осигуряване на надеждни статистики, които да отговарят на нуждите на пазара. Тя напомни на своите колеги, че тези статистики имат за цел да позволят да се правят прогнози за пазара, които да предотвратяват производствени кризи. Именно тези производствени кризи са често в основата на ценовите кризи за някои земеделски продукти.

 След днешното гласуване следват преговори със Съвета и Комисията. Българският евродепутат ще защитава позицията на Европейския парламент изразена по време на вота.



Прочетено: 4678 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Парк в Бургас, Младежки дом Ремонтира носачи BMW Созопол. морето морето в началото на новата година Елена Синята пеперудка Конкурс прическа Бургас 2009 Първа копка Долно Езерово Весела pepi Кукерландия 2011, Ямбол Ирис
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development