Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Отличниците на Флора БУРГАС 2011 известни



Бургас Флора 2011
Ключови думи: Бургас, Флора, озеленяване
29 Април 2011, Петък



Наградиха най-добрите участници във Флора Бургас 2011.

На тържествена церемония днес в Заседателната зала на Община Бургас бяха връчени наградите на най-добрите участници във "Флора Бургас" `2011. В нея участваха кметът Димитър Николов, началникът на отдел "Озеленяване" Светлана Танева, членовете на журито с председател проф. Кръстан Каракашев и представители на фирмите, показали продукцията си в тазгодишното издание на цветното изложение.
Преди награждаването доц. Мария Кънчева изнесе научен доклад на тема „Икебаната - начин на живот”. С него тя запозна присъстващите с историята, традициите и бъдещето на традиционното японско изкуство за подреждане на цветя и припомни, че през годините „Флора Бургас” е била нееднократно домакин на негови образци. Лекцията е своеобразен акт на съпричастност с трагедията, сполетяла японския народ на 11-и март т.г. 

Специалната статуетка на „Флора Бургас” получи председателят на журито проф. Кръстан Каракашев - за дългогодишно участие, професионализъм,  отдаденост и съпричастност към цветното изложение. При награждаването си проф. Каракашев изрази задоволството си от проведен разговор с кмета Николов за бъдещото обновяване не само на материалната база, но и на статута на „Флора Бургас”.

„Надявам се, че изложбата ще се превърне в национален център на цветарството и ландшафтната архитектура”, заяви проф. Каракашев.

Носител на Голямата кристална купа за най-добро българско участие тази година стана „Бургасцвет-90-Танев” ЕООД. За дългогодишно участие и принос в организацията на изложбата с кристални купи бяха отличени „Даниел ЛД” ЕООД - гр. Айтос, доц. Мария Кънчева, аранжор Елена Станчева и Тодор Павлов. Специално за колекция от палми с кристална купа бе наградена и фирма „Гарден Франц” ООД - гр. Бургас.

По традиция бяха връчени награди и в конкурсите за най-добри експонати-отрязан цвят, листо-декоративни саксийни култури, бонсай и кактуси, декоративни растения за открити площи, архитектурно оформление на интериор и екстериор, аранжировки на сухи цветя, оформление на външна пазарна площ.

В детския конкурс за рисунка бяха присъдени награди в три възрастови групи. Първенците в тях получиха велосипеди, осигурени от Община Бургас.



Прочетено: 4984 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Старият Бургас Флора -Бургас-2009.JPG BSB успях! Връзка МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА Мой хороший знакомый из Бургаса Истанбул камини всичко за отопланието Истанбул рибари hannah montana флора 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development