Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Представят Програма Приложен поведенчески анализ за работа с деца с аутизъм



29 Април 2011, Петък



Въвеждането на магистърска поргама за обучение на специалисти за работа с деца от аутистичния спектър е от изключително значение, поради големия и растящ брой диагностицирани деца с аутизъм в България и в същото време- липсата на обучителна програма, която да обучава специалисти за работа с деца от спектъра.

Във връзка с големия и растящ брой деца с аутизъм в България и липсата на обучителна програма, която да обучава специалисти у нас за работа с деца от аутистичния спектър, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", съвместно с Националния Дворец на Културата и Рефан България ви канят на представяне на Програма “Приложен поведенчески анализ”, утвърдена дисциплина в Европа и Америка. Прилага се при работа с деца от аутистичния спектър за оценка поведението, изграждане на мотивация и създаване на стимули за комуникация, полагащи основите на социализацията на деца с аутизъм в обществото.
Въвеждането на магистърска поргама за обучение на специалисти за работа с деца от аутистичния спектър е от изключително значение, поради големия и растящ брой диагностицирани деца с аутизъм в България и в същото време- липсата на обучителна програма, която да обучава специалисти за работа с деца от спектъра.

Официалният брой диагностицирани у нас деца от аутистичния спектър е около 16 000, а в действителност техният брой е много по-голям. Въвеждането на магистърски програми по модел на световни и европейски практики в образователната сфера на страната ни, биха подпомогнали приобщаването на големия брой засегнати у нас лица от аутистичния спектър. Това, от своя страна, би довело до повишаване качеството на живот и на техните семейства, в родната им България. Аутистичната личност променя живота на цялото семейство, техните близки, съседи, приятели, колеги...

Преди 20 години, 1 на 10 000 деца страдаше от аутизъм.
Преди 5 години, 1 на 500 деца страдаше от аутизъм.
През 2008 г. 1 на 150 деца се диагностицира с аутизъм.
През 2010 г. 1 на 110 деца се диагностицира с аутизъм /в световен мащаб/.

(Аутистичният спектър е изключително широк и в това число се включват както високо функциониращи деца от спектъра, така и функциониращи на много ниско ниво.)
През изминалата година повече деца са диагностицирани с аутизъм, отколкото с диабет, синдром на Даун, рак и СПИН общо.

Едно на всеки 91 момчета страда от аутизъм през 2010 г. Деца с аутизъм се раждат в семейства от различни раси, етноси, социален произход, образование, интелект, убеждения и религия.

Специалностите по магистърски програми, които биха подпомогнали развитието, подобряването на комуникацията и социализацията на деца от аутистичния спектър се налагат поради бързо растящия брой на деца с Аутизъм.
По данни на Американската Асоциация Аутизъм, на всеки 21 минути се диагностицират средно 67 деца от аутистичния спектър /в световен мащаб/.

Презентацията на обучителната Програма по Приложен поведенчески анализ ще се проведе на 30.04.2011 г., събота в Зала 10, ет. 8 на НДК от 10.30 часа до 15.30 часа
Обучител ще бъде Венета Димитрова- Сертифициран поведенчески аналитик в САЩ и практикуващ в Германия!

Вход - свободен


ПРОГРАМАТА

10.30 – 12.00 Част I

Бихейвиоризъм
Философски парадигми. Принципи на поведението
Приложен поведенчески анализ
Харектеристики на дисциплината. Етични и професионални стандарти. Лицензи. Акредитрани академични програми.

Вербален поведенчески анализ
Радикален бихейвиоризъм. Теории за вербалното поведение след Скинър.


12.00 – 12.30 пауза


12.30 – 14.00 Част II

Приложения
Терапия, лечение или образователен подход?
Емпирични изследвания. Предимства и недостатъци на метода при работа с деца с развитийни и речеви разстройства . Основни понятия и термини.


14.00 – 14.15 пауза


14.15 – 15.30 Част III


Мит и реалност
Приложимост и ефективност на ППА/ВПА.
Възможни обучения за български специалисти.
Съществуващи практики в САЩ, Германия и България.


ФОНДАЦИЯ "СТЪПКА ЗА НЕВИДИМИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ",
неправителсвена организация на родители на деца от аутистичния спектър в България


 



Прочетено: 7268 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
розичка Бургас, ФЛОРА 2009 Довиждане, лято! Мандарин Река Сена, Париж от Бутик Бургас, Флора 2008 Часовникът на Професионални Кокили!!! Мой хороший знакомый из Бургаса Слънчоглед
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development