Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ИЦИ Бургас срещна представители на далечна Чукотия



Имигранти, Бургас, обучение на имигранти, Чукотия
Ключови думи: Имигранти, Бургас, обучение на имигранти, Чукотия
10 Април 2011, Неделя



Приключи обучението по български език на първата група имигранти в Бургас

Днес приключи обучението по български език на първата група имигранти в Информационен център за имигранти – Бургас. В рамките на 70 учебни часа те усвоиха основни знания за говоримия български език и днес се чувстват, по техните думи,  по-свободни да общуват на български. Обучаемите изненадаха екипа на центъра с красиви букети цветя и огромни благодарности. «Доброто отношение и възможностите да се срещаме помежду си, които центърът ни предоставя ни карат да се чувстваме прекрасно. Усещаме се желани във вашата страна и тя наистина ще бъде за нас втора родина». С тези думи благодариха имигрантите на координатора на ИЦИ Бургас Ирина Буланова.

В деня на приключването на първия курс по български език в Информационен център за имигранти - Бургас и на прага на втория курс, за който са записани вече 15 души в центъра се срещнаха двама представители на далечна Чукотия. Ирина Середа, която близо 20 години е живяла в град Анадър, Чукотска област завърши курса по български език днес. Тя имаше възможност да се срещне в ИЦИ Бургас с Алескандър, който е в България от месеци. Той също години наред е живял в Чукотия. Двамата бяха много щастливи от редкия шанс да се срещнат именно в Бургас. Много бяха общите теми, които коментираха те за далечната, мразовита част на Русия.

Александър Боград днес посети ИЦИ – Бургас, за да се консултира какви са възможностите му да получи статут на продължително пребиваващ в страната. Освен полезната информация, която получи от координатора на центъра Ирина Буланова той разбра и за курса по български език. Александър ще започне да изучава българси още в понеделник – 11 април.

Имигранти, Бургас, обучение на имигранти, Чукотия






Имигранти, Бургас, обучение на имигранти, Чукотия
Прочетено: 5808 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Старото пристанище Цветя KST Bourgas 1975 ГРАФИЛА 2009, Бургас пътят за никъде димитров ден Изпращане... Индивид в Червено море Кокили за Строители и Атракции Фотографи успях! Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development