Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт // Bourgas.Org // Несебър // Футбол // Спорт други // Масов спорт
Доволен съм, че за кратко време постигнахме добри резултати с Несебър, споделя селекционерът на „делфините”

Димитър Стойчев: Георги Танев възобнови Нефтохимик



29 Март 2011, Вторник


Автор: Кирил ЕВТИМОВ

Димитър Стойчев разкрива пред наште читатели как се развива тимът на Несебър в Източната Б група, откакто той пое отбора през месец Януари. 50-годишният специалист споделя и мнението си за вече покойния Жоро Танев, с когото работиха заедно в Нефтохимик Бургас.


Димитър Стойчев разкрива пред наште читатели как се развива тимът на Несебър в Източната Б група, откакто той пое отбора през месец Януари. 50-годишният специалист споделя и мнението си за вече покойния Жоро Танев, с когото работиха заедно в Нефтохимик Бургас.

- Господин Стойчев, през изминалия кръг победихте Светкавица в Търговище, където по традиция се играе доста трудно, вашият коментар за срещата?
- Напълно сте прав, че се играе трудно в Търговище. Местният тим е доста добре обигран и комплектован. Повечето от състезателите играят заедно там повече от 3-4 години, което допринася за цялото това нещо , което казвам, а и самите резултати на Светкавица досега доказват моята теза, че там трудно се печелят точки. Но моят отбор игра изключително силно през втората част и успяхме да реализираме 2 гола, които да ни дадат победата. Също така аз наблюдавах цели 3 мача на противника и бях набелязах техните слабости, които ние използвахме в хода на двубоя.

- Вашата задача с ФК Несебър бе да отлепите клуба от дъното и да се задържите в Б група нещо което вече е почти на 100% изпълнено. Какво предстои пред вас в следващите кръгове?
- Основното предизвикателство с което аз поех отбора бе наистина да го запазя в Б група. Аз и поради тази причина се хванах да помогна с каквото мога. За моя радост с оглед на вече спечелените точки и отказването на няколко клуба от участие основно от безпаричие, мисля си, че няма да има изпадащи, т.е. моята мисия е изпълнена. Относно отбора все още имаме много работа. Само през зимата ние привлякохме над 10 нови футболисти и сами разбирате, че се изисква време, за да може тези играчи да напаснат към стила и начина на игра, който желая да се практикува. Все пак радващо е, че за 2-3 месеца ние успяхме да постигнем добри резултати и се надявам и занапред да е така и да видя облика на отбора, който аз желая.

- Господин Стойчев, кой е фаворитът в Източната Б група според вас? Разградският Лудогорец изглежда най-близко до промоция в А група?
-  С оглед на завидните финансови възможностти тимът от Разград изглежда най-изявения фаворит за първото място в нашата група. Освен това те разполагат и с най- качествената селекция. Аз лично не виждам кой може да ги спре, а реално и никой не е афиширал, че ще се бори за А група. Може би Любимец таят някакви надежни, но Разград са твърдия претендент.

- През изминалата седмица в Бургас беше убит Георги Танев, човек, който вие много добре познавахте? 
- За мен това е много нелепа, много нелепа смърт и съжалявам за човека Георги Танев, тъй като аз го познавах много добре. Ние сме работили с него 1 година и смея да твърдя, че от него съм видял само хубави неща. Съжалявам, че по такъв нелеп начин си замина от този свят.

- Смятате ли, че именно Георги Танев е с главна заслуга за възобновяването на марката Нефтохимик в родния футбол?
-    Така е! След като закриха Нефтохимик, именно Жоро Танев поде идеята, да се върне отбора във В група, чрез лиценза на Атлетик. Той е човекът, който изигра най-важната роля през онзи момент.




Прочетено: 22172 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
582
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пластири за отслабване Hoodia (Худия) джу зън-зън Pepi Ботева Черноморец Бургас място и за влюбени Гараж на село Пролет, кокичета тия бански нищо не скриват... Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development