Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаските Муай-тай бойци на Самурай поставиха света на колене



Бургаски състезатели от Самурай
Ключови думи: Бургас, Муай-тай, състезатели, бургаски клуб, Самурай
28 Март 2011, Понеделник


Източник: вестник ФАКТОР

Муай-тай състезателите на бургаския клуб Самурай триумфираха със златото на световното в Тайланд, организирано от световната федерация - WMF

Въпреки непосилната горещина и класата на съперниците, Йордан Янков "Руснака" и Златка Димитрова се класираха първи в своите категории.

Двамата бургазлии бяха част от българския национален отбор по муай-тай, който записа най-добрто си представяне до сега. Страната ни беше представена от общо 11 състезатели, които завоюваха общо 8 медала: 3 златни, 1 сребърен и 4 бронзови.

При жените в категория до 51 килограма Златка Димитрова премина през Рунгнапа Тайа от Тайланд, Коралин Саун (Франция) и Рури Шираши от Япония. "Първата ми среща бе по-трудна, тъй като все още не се бях вработила. След това обаче ми беше по-леко, въпреки силната жега. На финала срещу японката, мислех че ще имам трудности, но в клинч тя се оказа много нестабилна. В крайна сметка успях да я надвия и съм много доволна " сподели Златка, след триумфа на световния ринг.

В категория до 81 килограма при мъжете, другият бургаски боец - Йордан Янков "Руснака" спечели световната титла. Състезателят на СК"Самурай" преодоля последователно Томас Коволски (Полша), бившият носител на световната титла в WMF-Вахаб Шарипов (Узбекистан), Реми Вектол (Франция) и Бруно Кобер от Бразилия.

"В началната среща ми бе по-тежко заради вработването и високите температури. След това, обаче свикнах. Като тежък, мога да определя мача с носителя на световната титла, Вахаб Шарипов. В тази среща тактически се справих добре и това ми осигури победата. На финала се изправих срещу много сериозен опонент-бразилецът Бруно Кобер. Той се беше справил с доста сериозни опоненти. Физически беше много здрав. Благодарение на опита, който имам обаче, успях да го неутрализирам и не му дадох шанс" коментира Янков относно своите битки.

"Руснака" изрази и своята благодарност на всички, които са го подкрепили по пътя към титлата.



Прочетено: 8010 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Небе Вече съм голяма През поколение Pepi грее грее съботно кафе Пролет, кокичета сред тухли Алёша. 9 мая 2015 года Богориди, Бургас Черноморец-Поморие kss Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development