Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас: 4 Българо-гръцките дружества за първи път на една сцена



22 Март 2011, Вторник



На територията на област Бургас на една сцена ще се съберат 4-те българо-гръцки дружества.

Погърчват ни, биха казали някои :))

Инициативата е на областна администрация.  Поводите са три: 3 март -националния празник на Република България, 25 март-националния празник на Република Гърция и Християнския празник - Благовещение. 

Българо-гръцките дружества от Несебър, Поморие, Бургас и Созопол се стремят да съхранят езика, обичаите, традициите и преданията на деди си-древните месемврийци, анхиалци, пиргйоти и аполонийци . Целта е развиване и разширяване на всестранните връзки между Република България и Република Гърция и техните народи.

Дружество „Месамбрия”- Несебър  има близо  150 члена. Разнообразните клубни дейности, като изучаване на гръцки език, вокална група за гръцки песни с ръководител Вяра Димитрова,съпътстват  живота на членовете му.


Дружество „Анхиало”- Поморие  наброява 280 члена, сред които и младежка организация от 30 члена. Ежегодно, желаещите деца изучават гръцки език, както и участват в танцов състав, изучавайки български и гръцки фолклор. В дружеството е създаден дамски хор с диригент Розалина Коцева.

В дружество „Пиргос” Бургас към днешна дата членуват близо  200 души .От 1999г. е създаден детски хор и танцов състав, а по-късно и дамска вокална формация „Ангира”, с ръководител Василка Кузманова.

Дружество „Аполония” - Созопол има над 320 члена, сред които и младежка организация.Още от 1992г. функционира хор,по-късно и оркестър към дружеството. Особено голямо внимание  се отделя на традициите и бита, които ежегодно се повтарят,печелейки все повече съмишленици  сред младите и подрастващите.

На 23 март 2011 година от 17:30 часа в Областна администрация Бургас - богата музикална програма, която са подготвили членовете на българо-гръцките дружества. На събитието ще присъства Генералният консул на Република Гърция в Пловдив Николаос Пиперигос. Поканени са още кметовете на 4-те общини.



Прочетено: 6238 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Мебелна Фабрика ДИЕЗ Конкур глазами зрителя Поглед към Бургас през залива pepi Бургаският кей Община Бургас Spirit of Burgas отбор Флора Бургас 2009 Аз с майка и татко
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development