Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Европейската левица е за незабавно спиране на войната срещу Либия



22 Март 2011, Вторник



ПП Българската левица подкрепя Декларацията на ЕЛП за спиране на войната срещу Либия и прекратяване на военните действия на НАТО

ПП “Българската левица”* подкрепя изцяло Декларацията на Европейската лява партия за спиране на войната срещу Либия и се обявява за незабавно прекратяване на военните действия от страна на НАТО. От войните срещу Югославия, Ирак и Афганистан научихме, че с бомби и ракети не могат да се гарантират човешки права, а напротив – отнема се човешки живот. Партия “Българската левица” казва “Не на войната!”. Ние сме категорично против военни интервенции на НАТО и ЕС в Либия и се обяваваме за търсене на мирни и дипломатични способи за разрешаване на конфликта в джамахирията.
Ето и самата резолюция:

"Европейската левица призовава за незабавно прекратяване на войната срещу Либия"

Военни интервенции, включително кампании за бомбардиране на Триполи и други либийски градове няма да донесат мир в Либия. Европейската лява партия е убедена, че целта на намесата на НАТО е не подпомагане на народната съпротива и гражданска защита, а възвръщане на контрола над региона и ресурсите на страната.
Не съществува военно решение на конфликта в Либия, вместо това са ни необходими политически и дипломатически инициативи. Европейската лява партия подкрепя демократичните и прогресивните движения в Либия. Ето защо ние настояваме за незабавно и безусловно прекратяване на огъня, което включва както силите на НАТО, така и отрядите на Кадафи и либийските въстаници.
Конкретна стъпка за постигане на мир може да бъде изпращането на международна политическа и дипломатическа мисия и цивилни наблюдатели в Либия. Необходима  е също така хуманитарна помощ за бежанците в и извън Либия, която може да бъде предоставена веднага.



Прочетено: 2752 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
витраж4 ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК ЛОНДОН Един витраж1 ahtopol Пътна помощ витраж2 късче от Морската градина бункер през гората, до морето  Eroapteka
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development