Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Правителствата идват и си отиват



Шарън Бъроу
Ключови думи: Шарън Бъроу
11 Март 2011, Петък



Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите посети днес БСК

Г-жа Бъроу ще се срещне също с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. По-късно днес в централата на КТ „Подкрепа” тя ще даде пресконференция.

„Правителствата идват и си отиват, но синдикатите и работодателските организации остават, и постигането на общи споразумения между тях движат, както националните, така и световната икономика”. Това заяви г-жа Шарън Бъроу, генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите, която посети днес, 11 март 2011 г., БСК.


В срещата участваха ръководителите на КНСБ – Пламен Димитров, и на КТ „Подкрепа” – Константин Тренчев, а от страна на БСК домакини бяха зам.-председателите на Камарата Георги Шиваров и Димитър Бранков.
Както подчерта в изказването си г-жа Бъроу, целта на визитата й в България и, в частност – посещението й в БСК, е да представи визията на световното синдикално движение за отговорността на социалните партньори при разработването и прилагането на национални политики по Глобалния пакт за заетост на Международната организация на труда. Г-жа Бъроу подкани българските социални партньори да участват активно с предложения във връзка с предстоящата през м. май-юни т.г. сесия на Международната организация на труда, когато основно ще се дискутира върху ролята на МВФ за стабилизацията на световната икономика и заетостта.
В изказването си пред участниците в срещата зам.-председателят на БСК Димитър Бранков отбеляза доброто ниво на сътрудничество между синдикалните и работодателските организации в България през последните две десетилетия, вкл. по отношение на мерките за постигане на икономически растеж, политиките на пазара на труда, квалификацията на работната сила и др. По повод изказаната преди това от г-жа Бъроу позиция за необходимостта от постигане на икономически растеж чрез увеличение на доходите, той подчерта наличието на известни фискални ограничения у нас от гледна точка на съществуващия валутен борд. Зам.-председателят на БСК изтъкна като актуален приоритет, стоящ и пред работодателите, и пред заетите, постигането на изискванията за нисковъглеродна икономика, което неминуемо ще окаже влияние върху работните места в национален и в глобален мащаб.
В края на срещата зам.-председателят на БСК Георги Шиваров връчи на г-жа Бъроу почетния знак на БСК по повод 30-годишнината от основаването на Камарата, в знак на уважение към заслугите на ръководената от нея организация за развитието на социалния диалог и изграждането на съвременни индустриални отношения.



Прочетено: 3839 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Южен парк Флора Бургас 2009 vvz трансвагон Небе Старото пристанище Конкурс прическа Бургас 2009 БСУ Цвете газ 2 над Ахелой Тавия
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development