Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Лето 2011: Долно Езерово има канализация



Канализация, Долно езерово
Ключови думи: Канализация, Долно езерово
10 Март 2011, Четвъртък


Автор: bourgas.org

Има един великолепен виц за това, как можеш да се отървеш от един съвременен мъж.



Звучи феминистки, но това няма нищо общо с нашето отношение към съпрузи, братя, синове, племеници, братовчеди, приятели и колеги, т.е. към всичко онези, за които казваме, че са изключение. Приемете понятието съвременен мъж като абстрактно същество, нещо средно между Леонардо Ди Каприо, което е прекрасен актьор и Арнолд Шварценегер, който е прекрасен учен и може би политик.

И така, на въпроса "Как можем да се отървем от един съвременен мъж?" отговорът е "Пуснете водата в тоалетната чиния, и той сам ще се оттече"

И така! За щастие на дамите в Долно Езерово - там вече има канализация! Днес са и прерязали лентата и тя още работи! На прерязването са присъствали много хора, но никой не се е сетил да пусне водата в тоалетната.

Канализацията е с дължина близо 10 км, което означава, че ще имаме ла.на пътешественици, като отгоре на всичко отговаря на всички съвременни изисквания за диаметър и дълбочина на полагане на тръбите.

Изградени са още 229 броя улични ревизионни шахти от сглобяеми елементи в трасето на канализацията и Канална помпена станция за битови отпадъчни води - проектирана с капацитет да поема цялото количество на отпадъчни води на квартала, с дебит над 70 л/сек. Тласкател с дължина 3 155 м. отвежда отпадъчните води от КПС-Долно Езерово до ГПСОВ – Бургас. Асфалтовата настилка на улиците, под които е минала новата канализация, е възстановена.

И представете си, все още сме само 2011 година! Предвижданията са инвестицията по изграждане на канализация и КПС с тласкател да намали с почти 39 000 куб. м. за година количеството на замърсените води, генерирани от различни източници в квартала.

Новата за Долно Езерово придобивка стана факт след спечелен от община Бургас проект по оперативна програма „Околна среда”, на стойност 6 млн. лв. Което означава, че Европа наистина счита, че нашите екскременти са ценни.

Друг виц, свързан с над-подходящия синоним на полов акт казва: вземете един вестник и четете заглавията, като мислите за половия акт. Ще видите - колко много са получливите идиоми!

На откриването присъстваха и зам.-кметът на община Бургас по евроинтеграция и екология Атанаска Николова, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, директорът на РИОСВ – Бургас Бойчо Георгиев, народни представители и общински съветници.

Надолу вече става въпрос за хорските проблеми и молим да бъдете сериозни:

„Строителството се случи в тежък период, по време на наводненията в Долно Езерово от началото на 2010 г., когато много домакинства пострадаха от обилните дъждове, снеготопенето и покачването на водите на езерото Вая. Въпреки всичко, със съвместните усилия на общинската администрация и упоритостта на изпълнителите, строително-монтажните дейности приключиха успешно. Новата канализация ще пази квартала от евентуални нови наводнения. В единодушие с местния парламент поехме и съфинансирането на домовите отклонения, така че не се наложи жителите на Долно Езерово да платят и стотинка. Проектираме и търсим финансиране за още такива проекти – канализация в Горно Езерово, Черно море и Рудник, к-с „Меден рудник”, Сарафово, Крайморие. Надявам се министър Караджова да съдейства за по-бързото им одобряване и изпълнение”, заяви кметът Димитър Николов.

„Радост е за мен за присъствам в Бургас по такъв повод. Това е първият обект, на който съм направила първа копка, а сега го откривам. Община Бургас има голям административен капацитет. Реализираните водни проекти и проекти по околна среда на Бургас са за над 200 млн. лв. Новите също са с много високо качество и аз не се съмнявам, че ще бъдат реализирани”, отговори министър Нона Караджова.  



Прочетено: 7616 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Несебър Конкур глазами зрителя хотел приморец Тавия Колоски на белом фоне Странджанска гора Републиканска след ремонта Стара къща на ул. казан с тръжи Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development